BEERSEL ‘Eendracht maakt Macht’ uit Lot kijkt uit naar jeugd

C21

BEERSEL ‘Eendracht maakt Macht’ uit Lot kijkt uit naar jeugd

Editiepajot_bart_devill___eendracht_maakt_macht_en_de_jeugd
foto Bart Devillé
 

De fanfare van Beerselse deelgemeente Lot ‘Eendracht maakt Macht’ wil aan de jeugd meegeven dat samen muziek maken verrijkend en plezierig is. De fanfare en de kersverse dirigente Katleen Weverbergh boden de kinderen van GBS Blokbos op 15 en 16 september enkele muziekateliers aan.

Met een muziekkoffer boeide de dirigente de kinderen en nodigde hen ook uit om vanaf aoktober op vrijdag na schooltijd muziekles te volgen. Ook het gemeentebestuur en de school staan achter dit nieuw initiatief. De mensen van ‘Eendracht maakt Macht’ hopen op deze manier hun jeugdwerking te versterken.
Het initiatief start vanaf vrijdag 3 oktober, elke vrijdag na schooltijd, in de Gemeentelijke Basisschool Blokbos te Lot. Welkom zijn kinderen vanaf 7 jaar en dit voor zang & ritme, blaas- en slaginstrumenten. En wat belangrijk is, er is geen voorkennis nodig. ‘Eendracht maakt Macht’ repeteert wekelijks met een 25 tal muzikanten en voor uitvoeringen kan er wel op versterking gerekend worden. Verjonging is echter noodzakelijk. Dit initiatief zou dus wel een oplossing kunnen betekenen…..
 
Dirigente Katleen Weverbergh: “Het komt er op aan de kinderen te laten ‘proeven’ van de muziek. Ze maken er eerst op een speelse manier kennis mee en krijgen er dan samen met de notenleer ook een instrument bij. En hopelijk geraken zij er door besmet”. Schepen van onderwijs Jo Vander Meylen(CD&V): “ Wij willen de kinderen uit de buurt laten kennis maken met het plaatselijk verenigingsleven en er ook deel van uitmaken. Ergens bevordert dit ook de integratie. “ En ook directrice Nadine Maes is voor het initiatief te vinden: “Muziek is nu eenmaal voorzien in het leerplan en om resultaat te hebben moet het ook beleefd worden. En dit kan door een initiatief zoals dit. “
 
Info en inschrijvingen kan via info@emmlot.be of bij Manu Coone 0473/66.14.82.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief