BEERSEL - Jozef Wouters en Marie Louise Hubloue 65 jaar getrouwd

C21

BEERSEL - Jozef Wouters en Marie Louise Hubloue 65 jaar getrouwd

Editiepajot_bart_devill___briljant
foto Bart Devillé
 

In Beersel vierden Jozef Wouters(87) en Marie Louise Hubloue(86) van Witkapelleke hun briljanten bruiloft. Jozef was afkomstig van Sint Genesius Rode en Marie Louise van Dworp, waar zij huwden in de parochiekerk op 12 oktober 1949.

Zij leerden elkaar kennen door een gelukkig toeval in 1946. Jozef had een afspraak met iemand anders en toen deze niet kwam opdagen vertelde een vriend hem dat er kermis was in de Rodense wijk Tenbroek. Jozef trok er naar toe en liep er Marie Louise tegen het lijf en ‘het was onmiddellijk in orde’.
 
Jozef maakte in 1944 ook deel uit van de Belgische sectie van de R.A.F. in Engeland waar ze hun Belgische pas moesten inleveren en een Engelse kregen. In feite was hij dus een tijdje ‘nen Engelsman’. Nadat zijn contract werd verbroken huwden hij met Marie-Louise in oktober 1949. In feite zouden zij liever trouwen in augustus, maar Marie-Louise moest van haar vader wachten tot ze 21 werd!
 
Aanvankelijk woonden zij in Sint-Genesius-Rode, maar zakten na een tijdje naar Alsemberg af, waar ze nu nog wonen. Jozef en Marie Louise kregen twee dochters Viaviane en Lena, drie kleindochters en twee achter kleinzonen.
 
Jozef Wouters werkte als boekhouder in meerdere firma’s en tot zijn pensioen bij Seeldrayers in Drogenbos. Marie Louise was een tijdje aan de slag in de zeepfabriek in Vorst. Beide waren ook vele jaren actief bij de Halse carnaval vereniging de Dasjtereirs waar Jozef lang ere-voorzitter van was. Marie-Louise maakt nog steeds deel uit van de Club Oud Dasjtereirs(allemaal vrouwen) die nog jaarlijks samen komen. Ze gaan nog regelmatig samen op stap, wekelijks naar de markt in Halle en Jozef rijdt nog zelf met de auto.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief