Begraafplaatsen in BEERSEL worden groener èn pesticidevrij

C21

Begraafplaatsen in BEERSEL worden groener èn pesticidevrij

Editiepajot_bart_devill___begraafplaatsen
foto Bart Devillé
 

In het kader van het nieuwe decreet ‘Duurzaam pesticidengebruik’ mag de gemeente vanaf 1 januari 2015 geen vervuilende pesticiden gebruiken voor het beheer van alle parken, bermen, straten, ….. Beersel is echter al vroeger op de kar gesprongen en past het decreet nu al toe.

Zo organiseerde de gemeente al een inzamelweek voor pesticiden op het recyclagepark. Wie zijn pesticiden tijdens de inzamelweek van 4/10 t.e.m. 11/10 naar het recyclagepark bracht, ontving een bijenvriendelijke bodembedekker. Gezien het belang wordt deze actie verlengd tot 31 oktober.
 
In Beersel worden de begraafplaatsen ook groener èn pesticidevrij. Zo worden de vele ‘naakte’ oppervlaktes op begraafplaatsen(bvb de paden en tussen de graven) ingezaaid met gras of bloemenweide of worden ze beplant met bodembedekkers. Zo kan ook onkruid worden vermijd, toch een heel arbeidsintensieve bezigheid.
 
Schepen Veerle Leroy(sp.a-Groen): “Deze specifieke groenaanleg betekent dat de begraafplaats zeer milieuvriendelijk kan worden beheerd. Een eerste aanzet hiertoe werd gegeven op de begraafplaats Lot, ook de andere begraafplaatsen werden en worden aangepakt. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief