BEERSEL ‘Lotgevallen’ viert 50 jarig bestaan

C21

BEERSEL ‘Lotgevallen’ viert 50 jarig bestaan

Editiepajot_bart_devill___lotgevallen
foto Bart Devillé
 

 

‘Lotgevallen’mag zeker in de gemeente Beersel iets unieks genoemd worden. Het tweemaandelijks blad Lotgevallen mag vandaag bestempeld worden als een bindmiddel tussen alle Lotse inwoners en de vele verenigingen die Lot rijk zijn. Lotgevallen verschijnt ook telkens op 40 blz.
Op een jubileumreceptie in Hof Ter Nering in Beersel werd het 50 jarig bestaan gevierd en heel wat herinneringen opgehaald. Voor het ontstaan gaan we terug naar 1964, wanneer onderpastoor Renaat Van den Berckt een contactblad in het leven roept voor soldaten in Duitsland met nieuws uit Lot. Het telde 20 blz en werd verkocht een 5 BEF. Mannen van het eerste uur waren Gaston Debognies, Yvan Liessens, August Luyckx, Willy Tielemans, Marcel Denayer, Jan Blykers en uiteraard onderpastoor Renaat Van den Berckt.
In die periode werd Lotgevallen nog blad per blad gestencild en was voorzien van vele tekeningen en moppen, adressen van soldaten en hun laatste nieuws. In september 1971 mag gesproken worden van een wedergeboorte en werden verenigingen aangespoord om hun nieuws bekend te maken. Lotgevallen werd een echte band tussen de kazerne en het thuisfront.
Met het wegvallen van miliciens werd het toenmalige soldatenblad omgedoopt tot een Lotse uitgave voor iedereen. De stencilmachine werd opzij gezet en vervangen door copiermachines. De computermogelijkheden hebben nu definitief hun intrede gedaan. Lotgevallen, met als redactieploeg Jan Blykers, Marleen Schets, Evelyne Boon, Lucien Lot, Daniël Walckiers en Jan Dandendriessche, telt vandaag 300 abonnés.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief