BEERSEL - Vredescomité maakt meer werk van herdenking 11 november

C21

BEERSEL - Vredescomité maakt meer werk van herdenking 11 november

Editiepajot_bart_devill___oorlogsmonument_kerk
foto Bart Devillé
 

Om de herinnering aan het oorlogsverleden in Beersel levend te houden vindt de herdenking dit jaar plaats op dinsdag 11 november in deelgemeente Alsemberg. Naast de officiële plechtigheid vindt er ook een fakkeltocht plaats en werd een educatief luik uitgewerkt voor de basisscholen van Groot Beersel.

Om 9u45 wordt samengekomen en volgt een bloemenhulde aan het monument der gesneuvelden aan de O.L.Vrouwekerk Alsemberg. Nadien, om 10u gebedsviering in de Heretogelijke kerk, opgeluisterd door het Kerkkoor en de Koninklijke Brassband van Alsemberg.
 
Het programma wordt dan verder gezet met om 11u15 een bloemenhulde op de plaatselijke begraafplaats. Om 11u45 brengen de basisscholen van Alsemberg en Kunstacademie ’t Meiboompje een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vrede in Beeld’ in CC de Meent. Ook nog tot 30 november loopt de tentoonstelling ‘Sporen van de Grote Oorlog’ door het Heemkundig Genootschap ‘van Withem’.
 
Onder begeleiding van de muziekgroep ‘Trommelfluit’ wordt een traject afgelegd door het centrum van Alsemberg met vertrek aan CC de Meent (18u) aan aankomst aan de chirolokalen ter hoogte van de Moriaan. Als slot wordt een groot vredesvuur ontstoken en is er voor iedereen gratis chocomelk en wafels. De fakkeltocht wordt georganiseerd in samenwerking met Chiro Esperanto en Okra Alsemberg.
 
Het Vredescomité werkte samen met Kris Baert aan een opname van een getuigenis door Beerselse weggevoerden tijdens de 2de wereldoorlog. Dit interview werd opgenomen op DVD en geschonken aan de basisscholen als belangrijk lesmateriaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief