BEERSEL Grootouders en peuters gaan samen aan de slag in kinderdagverblijf

C21

BEERSEL Grootouders en peuters gaan samen aan de slag in kinderdagverblijf

Editiepajot_bart_devill___kinderopvang
foto Bart Devillé
 

Villa Bomma is een vernieuwend project in de Vlaamse rand rond Brussel, met steun van de VLM(Vlaamse Landmaatschappij). Het wordt gerealiseerd en co-gefinancierd in het kader van het project Vlaamse Rand, in opdracht van de Vlaamse Regering.

Via het project experimenteert Landelijke Kinderopvang met intergenerationele activiteiten in haar kinderdagverblijven in de regio. Zo gaan grootouders en peuters samen aan de slag in kinderdagverblijf Stekelbees in de Beerselse deelgemeente Huizingen. Hier wordt er voorgelezen door senioren en wordt er samen geknutseld. De peuters bakten samen met de grootouders pannenkoeken die ze zelf heel lekker vonden.
 
Petra Keijzer: “Over de generaties heen zingen, dansen, spelen, het is niet alleen erg leuk, maar ook heilzaam voor beide generaties. Studies hebben dat al aangetoond. Peuters die regelmatig contact hebben met ouderen worden hulpvaardiger en socialer. Voor de peuters is het ook leuk omdat ze veel aandacht van de ouderen krijgen. En de ouderen, die vinden het een ontspannende en plezierige ervaring. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief