BEERSEL Piet Steels heeft het over ‘Vietnam, de betovering van een land en een volk

C21

BEERSEL Piet Steels heeft het over ‘Vietnam, de betovering van een land en een volk

Editiepajot_bart_devill___vietnam
foto Bart Devillé
 

 

Op 16 december 2014 om 20u in de Bibliotheek van Beersel in Alsemberg zal Piet Steels spreken over ‘Vietnam, de betovering van een land en een volk’. Dit in het kader van de reeks ‘Ontmoetingen’.
Piet Steel is een gewezen Belgische diplomaat, een expert in economische diplomatie, met een bijzondere kennis van internationale handelsvraagstukken en een ruime ervaring van de EU en Azië (vooral Japan, Vietnam en Hongkong).
Van 1975 tot 1997 bekleedde hij verschillende diplomatieke topfuncties en was hij de eerste Ambassadeur van België in Vietnam sinds het einde van de Vietnamoorlog. Hij verliet de Belgische diplomatie in 1997 en treedt sindsdien op als consultant voor bedrijven die actief zijn in Vietnam en Hong Kong en/of die een beroep willen doen op zijn ruime internationale ervaring en netwerk.
Piet Steel is ook actief in de non-profit sector. Hij is o.a. voorzitter van de “Belgium Hong Kong Society” en van Special Olympics Belgium. Vanuit zijn persoonlijke ervaring met Vietnam als eerste Belgische ambassadeur na de
Vietnamoorlog, zal hij een beeld schetsen van het huidige en toekomstige Vietnam, gezien vanuit zijn geschiedenis, zijn cultuur en zijn volk. Het wordt een boeiend verhaal van een bevoorrechte getuige. Voor deze ‘Ontmoeting’ wordt 7 euro gevraagd, één drank inbegrepen.
De reeks ‘Ontmoetingen’ is een samenwerking tussen Davidsfonds, markant, de Bib en andere verenigingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief