BEERSEL Herman Van Holsbeeck gaat hier niet meer weg

C21

BEERSEL Herman Van Holsbeeck gaat hier niet meer weg

Editiepajot_bart_devill___van_holsbeek
foto Bart Devillé
 

Met onze ontmoetingen van BV’s van hier belandden wij ook bij Dworpenaar Herman Van Holsbeeck, sinds 2003 manager van RSC Anderlecht. Wij gaan het wel niet speciaal over RSC Anderlecht hebben, die halen momenteel wel al genoeg de (dagblad) pers. Herman Van Holsbeeck werd in 2003 bij Lierse SK weggeplukt door Roger Vanden Stock, voorzitter van RSC Anderlecht. Bij deze laatste club werd hij aangenomen als de opvolger van manager Michel Verschueren. Tot 2004 werkte Van Holsbeeck in de schaduw van Verschueren alvorens het roer volledig over te nemen. Met Herman Van Holsbeeck hebben wij het vooral over zijn leven buiten het voetbal, de regio waar hij woont en hoe hij terug kijkt naar 2014.

Zowat 18 jaar gelden kwam hij naar de Bosstraat in Sint-Genesius-Rode, nabij ‘De Goede Lucht’, vandaag Chez Eddy, wonen. De kinderen loepen school in Sint Viktor. “Wanneer wij op stap gingen in de streek, te voet en met de auto belandden wij ook in Dworp en kregen wij weet van het project van de voormalige brouwerij Winderickx. En dit viel onmiddellijk in de smaak, we kochten er een appartement."

Ook vandaag nog loopt hij nog oog op met zijn woonst in Dworp en de omgeving. “Dit zeg ik nu al, hier ga ik nooit meer weg. Het is hier niet alleen een magnifieke regio, prachtige natuur, veel groen en op 20 minuutjes rijden van het centrum van de grootstad. En wat ook belangrijk is in mijn job: Je komt hier tot rust na een vaak loodzware dag! “

Wel heeft hij ergens spijt dat hij (nog) niet meer kan profiteren van al dat moois…. “ Door mijn drukke bezigheden moet ik vandaag (nog) wel passen voor deelname aan het sociale leven. Maar dit komt wel. Ik kon/kan wel al genieten van leuke restaurantjes in de buurt, een lekker pak frieten, gaan wandelen met de hond langs de Meigemheide, en noem maar op. Mijn 60ste verjaardag vierden wij in het Gravenhof en ook dat was top."

Wanneer hij niet met het voetbal bezig is kan hij ook meer en meer genieten van het lezen van een boek en ook naar de politiek gaat zijn interesse… “Niet onmiddellijk om er in te stappen…. Maar toch!... Ik vind dat we meer naar verzoenen moeten gaan en minder ‘verdelen’."

En hoe Herman Van Holsbeeck terug kijkt naar het jaar dat bijna achter ons ligt? “Vele mensen hebben het vandaag moeilijk, nog een erfenis van de ernstige crisis op wereldvlak. Iedereen is er van overtuigt dat er iets moet gebeuren en daar moet werk van gemaakt worden. Ook zij die het financieel ‘beter’ hebben moeten een inspanning doen. Maar men moet streven naar evenwichtige maatregelen. We moeten ook het mooie en het goede koesteren. Wanneer je naar het buitenland reist kom je tot het besef hoe goed wij het hier hebben. We mogen echter niet bij de pakken blijven zitten. Over onze grenzen is men al bezig de handen uit de mouwen te steken. We mogen zeker niet achter blijven wanneer wij onze kinderen en kleinkinderen nog een mooie toekomst willen bezorgen. En hopelijk kunnen we blijven genieten van een goede gezondheid!"

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief