BEERSEL - Voorlopige vaststellingen RUPs zorgen voor commotie

C21

BEERSEL - Voorlopige vaststellingen RUPs zorgen voor commotie

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

Bij het einde van de openbare vergadering van de gemeenteraad kregen de aanwezige raadsleden de kans zich uit te spreken over de voorlopige vaststellingen van de RUPs(Ruimtelijk Uitvoeringsplan) ’t Hoekske, Vroenenbos en Hof ter Els, alle drie in Dworp.

Voor de toelichting van de RUPs zorgde burgemeester Hugo Vandaele, schepen van jeugd Jo Vander Meylen(CD&V) en schepen van milieu Veerle LEROY(sp.a-Groen). Omdat RUP ’t Hoekske gedeeltelijk in overstromingsgebied ligt, gaf burgemeester Vandaele mee dat hier wel mag gebouwd worden, maar men rekening moet houden met de watertoets.
 
Voor tegenwind zorgde raadslid Willem Vandenbussche (N-VA) die betreurde dat geen rekening gehouden werd met het advies van de Gecoro. Zo ook bij RUP Vroenenbos, waar volgens hem waardevol gras- en VEN gebied verdwijnt door een bouwproject en ook de Hallebeek er voor moet wijken. Een en ander werd ontkend door de burgemeester en schepen van leefmilieu Veerle Leroy gaf nog mee dat niet alles ‘zo maar’ wordt toegelaten en dat strenge normen zullen worden opgelegd.
 
Uiteindelijk werd enkel RUP Hof ter Els, waar o.m. voorzien wordt in nieuwe jeugdlokalen, unaniem goedgekeurd. Bij de RUPs ’t Hoekske en Vroenenbos stemde N-VA tegen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief