Louise Stadsbader is de nieuwe kinderburgemeester van BEERSEL

C21

Louise Stadsbader is de nieuwe kinderburgemeester van BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

De negen Beerselse basisscholen hebben elk eerst binnen hun school 3 kindergemeenteraadsleden verkozen. Op de installatievergadering werden ze allemaal aangesteld. Nadat de kandidaten zichzelf en hun programma hadden voorgesteld werden uit de 27 kinderraadsleden 9 kinderschepenen (1 per school) verkozen.

De kinderschepenen zijn Alexia De Leener (GBS Alsemberg), Margot Feys (GBS Dworp), Sien Van Belle (GBS Huizingen), Elena Ernotte (GBS Lot), Luna Hodde Patuelli (Sint-Victor Alsemberg), Jonas Kindermans  (Sint-Victor Beersel), Arthur Borremans (Sint-Victor Bulo), Shahin salah, Hamza El Youzghi, Linn Vangrunderbeek (Boomhut). Uit deze kinderschepenen werd de nieuwe kinderburgemeester Louise Stadsbader (Sint-Victor Dworp) verkozen.

Jo Vander Meylen, Schepen van Onderwijs en Jeugd: “De kindergemeenteraad is een beetje de wereld in het klein. De kinderen leren hoe een democratie werkt. Net zoals in de grote gemeenteraad en het grote schepencollege kunnen niet alle ideeën gerealiseerd worden. Maar als het niet kan, dan verdienen ze wel de uitleg waarom het niet kan. Toch durf ik zeggen dat we de voorbije jaren mooie ideeën van de kinderen hebben kunnen omzetten naar leuke activiteiten. De Olympische dagen aan het begin van het schooljaar zijn ondertussen een klassieker geworden. Het vorig werkjaar stuurden we ook alle vijfdeklassers naar Diksmuide. Daar stonden in teken van vredeseducatie het vernieuwde Ijzertorenmuseum en de dodengang op het programma. Een pakkende maar gesmaakte dag voor iedereen. Dit jaar starten we met een nieuw blad en zijn we benieuwd naar wat er bij deze kinderen leeft.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief