BEERSEL - Alsemberg krijgt groen licht voor nieuwe gemeenteschool

C21

BEERSEL - Alsemberg krijgt groen licht voor nieuwe gemeenteschool

Editiepajot_bart_devill___jo
schepen Jo Vander Meylen / ingezonden foto
 

In de commissie onderwijs in het Vlaams Parlement heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits bevestigd dat o.m. het ‘achterstallige’ bouwproject in Beersel zal worden gerealiseerd. Dit project past in het private-publieke programma ‘Scholen van Morgen’. Dat project zit intussen op kruissnelheid.

Het bouwproject in Beersel is een scholenbouwproject waarvoor op dit ogenblik nog geen bouwvergunning werd bekomen. Dit project liep vertraging op wegens problemen inzake erfgoed(renovatie van een klooster tot schoolgebouw). Ondertussen werd beslist het oorspronkelijke renovatieproject te vervangen door een nieuwbouwproject.
 
De beslissing om de Alsembergse gemeenteschool De Springveer niet onder te brengen in de Grote Sleutel op de Pastoor Bolssstraat, maar wel te kiezen voor een nieuwbouw op de huidige site, heeft ook een positief gevolg op de gemeentekas van Beersel.
 
De totale kostprijs van het project daalt van zowat 8,2 miljoen euro naar een slordige 5,2 miljoen euro. Onderwijsschepen Jo Vander Meylen(CD&V): “Dat betekent dat we over een tijdspanne van dertig jaar jaarlijks niet langer 114.000 euro maar 77.000 euro moeten afbetalen. En we krijgen daarvoor een beter gebouw dat ook voldoet aan de huidige normen. De gemeente moet wel de architectenkosten betalen voor de afgevoerde plannen voor de Grote Sleutel”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief