BEERSEL - Trage weg krijgt nieuwe naam

C21

BEERSEL - Trage weg krijgt nieuwe naam

Editiepajot_bart_devill___logo_beersel
foto Bart Devillé
 

Wellicht gaat in Beersel woensdag 28 januari(20u30) de kortste gemeenteraad uit de geschiedenis plaats vinden, immers de dagorde omvat slechts vier(!) agendapunten, waaronder de goedkeuring van de notulen van de vorige gemeenteraad

Een ander agendapunt is de voorlopige aanvaarding van naamwijziging van een trage weg op het grondgebied van Beersel. In een eerste lezing moet het voorstel van het college worden voorgelegd op de gemeenteraad en na goedkeuring worden overgemaakt naar de bevoegde instantie die er haar zegen moet over geven. Nadien kan de definitieve naamwijziging slechts doorgaan.
 
Het gaat hem hier om een gedeelte van de huidige Kloosterweg op het grondgebied van deelgemeente Alsemberg. Op deze weg krijgt men af te rekenen met een versmalling, waar door rijden voor bijvoorbeeld de hulpdiensten niet mogelijk is. Half december woedde hier in een woning nog een brand, waar voor om er bij te geraken, de brandweer een ommetje moest maken. En dit wil de gemeente in de toekomst vermijden.
 
Voor de nieuwe benaming werd te rade gegaan bij het Heemkundig Genootschap en deze vereniging stelt als nieuwe benaming ‘Kerke strekke’ voor; kerke met een knipoog naar ‘klooster’ en ‘strekke’ is in de volksmond een smal straatje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief