BEERSEL doet mee aan nacht van geschiedenis

C21

BEERSEL doet mee aan nacht van geschiedenis

Editiepajot_bart_devill___hof_van_hongarije
foto Bart Devillé
 

In Beersel sloegen de Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Sint-Genesius-Rode, Lot en Beersel, de familie Vanluchene, het heemkundig genootschap ‘ van Withem en het gemeentebestuur van Beersel de handen in elkaar in het kader van de ‘Nacht van de Geschiedenis’.

In Beersel vindt een en ander plaats op dinsdag 24 maart om 20u in het ‘Hof van Hongarije’ Hongarijestraat 207 1750 Beersel.
 
Het mag worden gezegd, reeds acht eeuwen bepaalt het ‘Hof van Hongarije’ het uitzicht van het Beerselse landschap. Tijdens deze Nacht van de Geschiedenis vertelt Luc Vanluchene, bewoner van de hoeve, over zijn landbouwbedrijf en alles wat erbij komt kijken: van erosieproblematiek tot Europese regelgeving. We krijgen een boeiende getuigenis over deze mooie stiel, maar komen ook te weten dat het ‘managen’ van een landbouwbedrijf veel papierwerk vergt.
 
Vervolgens vertelt Jan De Cock over de geschiedenis van de hoeve aan de hand van oude documenten. Het ‘Hof van Hongarije’ heeft een lange geschiedenis, vermoedelijk werd het in de 13de eeuw aan de kerk van Alsemberg geschonken door Hendrik II, hertog van Brabant. Over de hoeve is verassend veel oud kaartmateriaal bewaard gebleven. We sluiten af met een korte rondleiding, langs de oude stallen, een immense aardappelopslagplaats en de moderne koeienstallen. De toegang is gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief