BEERSEL - Destelheide krijgt award Raad van Europa

C21

BEERSEL - Destelheide krijgt award Raad van Europa

Editiepajot_bart_devill___award_destelheide
foto Bart Devillé
 

’t Is officieel: als eerste jeugdcentrum in België en als zesde plek in Europa kreeg Destelheide in Dworp vorige  week het Quality Label van de Raad van Europa. Dit label is een bekroning voor het geleverde werk als uitmuntend centrum voor jeugdwerk volgens de strenge standaarden van de Raad van Europa.

Na een driedaags bezoek van een expertteam bevestigde de European Steering Committee on Youth deze week dat Destelheide het Quality Label ontvangt voor de periode 2016-2018. De plechtige uitreiking zal vermoedelijk plaatsvinden in het voorjaar van 2016.
 
Het Quality Label wordt uitgereikt aan centra met een focus op jeugdwerk die gelinkt zijn aan overheden en beschikken over alle faciliteiten(catering, overnachting, werkruimtes) die nodig zijn om excellente activiteiten met jongerengroepen te organiseren door het eigen educatieve team(in Destelheide is dit Dharts).
 
Daarnaast is het internationale aspect belangrijk en moet er voldaan worden aan de waarden van de Raad van Europe: tolerantie, toegankelijkheid, duurzaamheid, klantvriendelijkheid, participatie, intercultureel leren en sociale inclusie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief