BEERSEL - De Springveer sluit project Hopsakee af

C21

BEERSEL - De Springveer sluit project Hopsakee af

Editiepajot_bart_devill___hopsakee
foto Bart Devillé
 

In de Gemeentelijke Basisschool De Springveer in Alsemberg werd het project Hopsakee in Beersel voor dit jaar afgesloten. Elke Beerselse school, van alle netten, kwam aan bod. De gemeente Beersel zorgde voor het vervoer van het materiaal.

Spelen is voor elk kind de meest natuurlijke en spontane vorm van bewegen. Al spelend worden fysieke en psychomotorische capaciteiten ontdekt. Met het project ‘Hopsakee’ heeft Stichting Vlaamse Schoolsport(SVS) Vlaams Brabant bewust ervoor gekozen een bewegingslandschap op te stellen in een voor de kleinste kleutertjes vertrouwde ruimte, weg van alle drukte en de voor hen overrompelende indrukken van een sporthal. Hopsakee is een leerrijk speelparadijs, waar elk kind ook echte spelvreugde ervaart.
 
Hopsakee wordt ook ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant en de Sportregio’s. Schepen Eddy Deknopper(CD&V): “Ook Beersel is aangesloten bij de Sportregio en elk jaar spelen wij met onze scholen, van welk net, graag in op projecten als Hopsakee. Vraag is uiteraard of dit volgend jaar nog mogelijk gaat zijn, daar de provincie zich niet meer gaat mogen bezig houden met persoonsgebonden zaken als cultuur, sport, bib, enz)."
 
Ook directeur Johan Marchal van De Springveer hoopt dat er voor volgend jaar een oplossing gevonden wordt: “Zelf kunnen wij dit niet allemaal betalen gezien onze maximum factuur waar wij aan gebonden zijn.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief