BEERSEL Burgemeester Vandaele krijgt paar rubberen laarsjes op gemeenteraad

C21

BEERSEL Burgemeester Vandaele krijgt paar rubberen laarsjes op gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___laarzen
Raadslid Willem Vandenbussche geeft laarsjes aan de burgemeester / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___n-va_verlaat_de_gemeenteraad
N-VA fractie verlaat de gemeenteraad / foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel kregen de raadsleden zowel de Adviezen Gecoro als ‘definitie aanvaarding’ van de RUP’s ’t Hoekske, Vroenenbos en Hof ter Els in deelgemeente Dworp ter goedkeuring voorgelegd. En wat kon worden verwacht, ze zorgden voor commotie en de voltallige N-VA fractie verliet zelfs even de gemeenteraad en stemde  niet mee over deze punten.

Raadslid Willem Vandenbussche(N-VA) wees er op dat wat het RUP(Ruimtelijk Uitvoeringsplan) ’t Hoekske betreft op de Gecoro(Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) verschillende bezwaarschriften van buurtbewoners werden aanvaard op basis van overstromingsproblematiek  en het ontbreken van de watertoets. Hij gaf nog mee dat een ‘normaal’ gemeentebestuur nooit het advies van haar eigen adviesraad in de wind zou slaan.

Hij had het er ook moeilijk mee dat van deze bezwaarschriften in het verslag niets terug te vinden was en vroeg zoals zijn collega van UB, Gaëtan Beckers, deze agendapunten te verschuiven naar de gemeenteraad van september.

Burgemeester Hugo Vandaele repliceerde dat hij het volste vertrouwen had in de voorzitter en secretaris van de Gecoro die het verslag, zoals wettelijk voorgeschreven, hadden ondertekend. Marc Desmedt(CD&V) fractievoorzitter en ook voorzitter van de Gecoro, wees er op dat deze bezwaarschriften werden behandeld in  geheime zitting en interpellant onwaarheden vertelde.

N-VA kon niet akkoord gaan met de gang van zaken en verliet even de gemeenteraad voor de stemming, wel nadat Willem Vandenbussche een paar rubberen laarsjes aan de burgemeester overhandigde ‘voor de mensen met natte voeten’. UB stemde tegen, de CD&V- Sp.a-Groen- Open VLD meerderheid voor.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief