BEERSEL Groene schepen krijgt thermometer van CD&V jongeren

C21

BEERSEL Groene schepen krijgt thermometer van CD&V jongeren

Editiepajot_bart_devill___thermometer
foto Bart Devillé
 

 Na afloop van de jongste gemeenteraad kreeg Veerle Leroy(Sp.a-Groen), schepen bevoegd voor milieubeleid, afvalbeleid, energie, patrimonium, land van Teirlinck en Noord Zuid, van de plaatselijke Jong CD&V afdeling een thermometer om haar en haar collega’s te steunen bij het realiseren van de doelstellingen bij het tekenen van het burgemeestersconvenant.

 "Met deze symbolische actie maken we duidelijk dat we volledig achter de ondertekening van het Convenant staan," zegt Renier Vanhaerents voorzitter van jong CD&V Beersel. "Maar een loutere ondertekening is natuurlijk niet voldoende, vandaar dat we ook blijvende aandacht vragen om de nodige inspanningen te leveren. De thermometer is het signaal aan onze burgemeester/schepen van Milieu dat Jong CD&V zich actief wil mee inzetten om dit project te laten slagen."

Schepen Veerle Leroy is blij dat jongeren, van welke partij ook, de klimaatuitdagingen ernstig nemen en haar Beerselse inspanningen mee te willen steunen. Veerle Leroy: “Mijn drijfveer om aan politiek te doen is net om een steentje te kunnen bijdragen aan de klimaatsverandering. Ik ben hier in bijzonder gedreven bezig, maar het wordt nog teveel gezien als ‘schepen Leroy zal dit wel aanpakken’. Maar de gedragenheid binnen zowel het college als in de diensten is groeiende. “

Voor de schepen gaat het allemaal te traag en is het hard zwoegen om gewoonten te veranderen…. “Iedereen zal zijn/haar gedrag dringend moeten aanpassen. In het denken is iedereen stilaan mee, in het handelen is er nog wel een hele weg te gaan in het behalen van de doelstellingen. “

Ze zegt ook nog “Ik werk heel hard om met Beersel een stap in goede richting te zetten. Stap één is iedereen binnen het gemeentehuis mee te krijgen in handelen. Stap 2 is de bevolking te helpen hun huizen te isoleren en hun mobiliteit aan te passen. “ Tenslotte raadde Veerle Leroy de jong-CD&V’ers nog aan om deze thermometer aan hun eigen ministers te gaan afgeven…. ‘Immers, zowel op Federaal als Vlaams niveau scoren deze ondermaats op klimaatbeleid’, aldus de schepen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief