Provincie steunt natuurproject van holle wegen in BEERSEL

C21

Provincie steunt natuurproject van holle wegen in BEERSEL

Editiepajot_bart_devill___holle_weg
ingezonden foto
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft 200.686,97 euro subsidies aan 22 natuurprojecten in 13 gemeenten. Het gemeentebestuur van Beersel ontvangt nu 11.040,65 euro voor de natuurvriendelijke inrichting en het beheer van holle wegen.

Om deze subsidie te krijgen moeten gemeentelijke natuurprojecten een meerwaarde geven aan de algemene natuurkwaliteit of de biodiversiteit, er moet een relatie zijn met de koesterburen en er moet voldoende participatie zijn van lokale actoren.

 

Beersel wil meer gaan inzetten op het beheer en de inrichting van holle wegen.

“Holle wegen vereisen een specifiek beheer en verdienen bescherming gezien hun uitzonderlijk biotoop”, duidt de trekker van dit initiatief schepen voor leefmilieu Veerle Leroy(sp.a-Groen). “Na een bezoekje per fiets en met input van enkele externe experten, werd besloten om voor een beperkt aantal (1 à 2) holle wegen in Beersel het voortouw te nemen.”

 

Op dit moment bestaat de Beukenbos- en Diepestraat voornamelijk uit hoge bomen waardoor er op deze steile taluds weinig tot geen onderbegroeiing is. Op verschillende plaatsen zijn de erosieproblemen duidelijk zichtbaar. “Een deel van de bomen worden kortgezet zodat ze terug kunnen opschieten, de uitheemse soorten zoals de Robinia gaan er op vele plaatsen uit” aldus schepen Leroy. “Zo willen we de streekeigen beplanting terug een kans geven.  “

“In de Dikkemeerweg gaan we oude, afgestorven beuken aan moeten pakken zodat meer licht en warmte op de taluds van de holle weg kan terechtkomen,” zegt schepen Leroy. “Zo verhoogt de veiligheid voor passanten en vergroten de leefomstandigheden voor o.a. het vliegend hert sterk. “ Uiteraard is de gemeente tevreden met de steun die ze van de provincie krijgen voor dit natuurproject.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief