Eerste kunst- & cultuur-happening van jong Beersels talent in het kasteel van BEERSEL

C21

Eerste kunst- & cultuur-happening van jong Beersels talent in het kasteel van BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Beerselse jongeren doen in hun vrije tijd, samen met leeftijdsgenoten, massaal aan cultuur. Toneel- en dansverenigingen, muziek- en kunstacademies puilen uit van jong creatief talent. CC de Meent en de cultuurdienst van de gemeente bieden deze jongeren graag een podium in een uniek decor: het kasteel van Beersel.

Zondag 30 augustus zal het kasteel daveren op zijn vesten van al dit jonge talent. De weide, de ophaalbrug, de binnenkoer, de drie torens, de binnenkoer, de ridderzaal worden vormen het unieke decor waar je kan kennismaken met al die creatieve jongeren en hun verenigingen. En het wordt ook spannend: iedereen kan op jacht naar de schat van Beersel.

Het programma: elke groep speelt 2 maal, elk programma duurt 10 minuutjes, zodat je vlot naar de volgende kunstkamer kan gaan.

14u: ophaalbrug: Dansgroep Pirouette verwelkomt iedereen met een groepschoreografie

14.20u & 16.40u: Weredi jeugd brengt verhalen in de torenkamers

15 & 16u: Jeugdgroep van de Alsembloem brengt een aangepaste versie van hun theaterstuk ‘Universal Irritant’.

15.20u: Jonge muzikanten van de Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot brengen vrolijke muziekstukjes. Bezoekende kinderen worden uitgenodigd mee te zingen of zelfs mee te spelen op kleine instrumenten.

14.20u & 15.40u: Toneelgroep Hoop op de Toekomst brengt een stoer ridderverhaal.

15u & 16u: Gitarist-animatoren Mattias en Rattanak en de leerlingen van muziekschool Jenlo spelen samen muziek rond het thema: kastelentijd. Een aantal extra gitaren ligt klaar voor de bezoeker-muzikant die ook eens in een slotgracht wil musiceren.

14.40u & 16.20u: Dansgroep Pirouette danst een duo of trio in morderne stijl in de ridderzaal.

15.40u & 16.40u: 2 jonge, knappe violistes van Jeugdmuziekschool Mierennest geven, ondersteund door een strijkkwartet, het best van hun kunnen.

17u: jonge muzikanten van Eendracht Maakt Macht kondigen op hun manier het slotmoment aan op de binnenkoer.

Eerste schepen en schepen van Cultuur, Eddy Denkopper onthult dan het kunstwerk ‘Dromen over een toekomst voor het kasteel’. Schepen van Jeugd, Jo Vander Meylen, zal dan de winnaar van de zoektocht naar de schat van Beersel bekend maken.

Doorlopend: Zomerbar op de binnenkoer, bemand door de jongenschiro van Dworp. Expo van kunstacademie ’t Meiboompje in de weergangen tussen de toren. Op de binnenkoer: Crea-atelier Kinderedromen over een toekomst voor het kasteel van Beersel. In het kasteel: zoektocht naar de schat van Beersel. Het volledige programma vind je op www.demeent.be De inkom tot de voorstellingen is gratis, je betaalt enkel de inkom voor het kasteel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief