BEERSEL Traditionele kriekenpluk inspireert Oud Beersel tot innovatief Lambiekbier

C21

BEERSEL Traditionele kriekenpluk inspireert Oud Beersel tot innovatief Lambiekbier

Editiepajot_bart_devill___kriekenpluk
foto Bart Devillé
 

 De Schaarbeekse krieken hangen al donkerrood aan de bomen. Tijd dus voor de medewerkers van Oud Beersel om hun laarzen aan te trekken en krieken te plukken. Maar ze plukken nu ook de walnoten nu ze nog groen zijn…

Gert Christiaens van Oud Beersel: “Traditioneel werden Schaarbeekse krieken gebruikt voor de productie van kriekenbier. Iedereen uit het dorp had thuis wel een paar bomen staan en bracht de Schaarbeekse krieken naar de lokale boruwerij. Een traditie die nog maar door enkelingen in stand wordt gehouden; “ Ieder jaar worden nu door Oud Beersel Schaarbeekse krieken geplukt in de authentieke boomgaard van de ouders van Gert in de J.B.Cardijnstraat te Sint-Pieters-Leeuw.

Maar in deze boomgaard staan ook walnoten. Deze worden ook geplukt, nu ze nog groen zijn. De groene walnoten worden toegevoegd aan lambiek die rijpte op houten wijnvaten. Na een hergisting op fles wordt deze sprankelende notenlambiek van Oud Beersel ‘Green Walnut’ genoemd. Deze wordt in beperkte oplage geproduceerd en is vanaf heden beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Zoals voor de Oude Kriek Oud Beersel wordt er voor de productie van de Green Walnut enkel met echt fruit gewerkt.

 

Info: info@oudbeersel.com en www.oudbeersel.com , Laarheidestraat 230 1650 Beersel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief