BEERSEL - Werken wegverzakking Alsembergsesteenweg starten maandag 3 augustus

C21

BEERSEL - Werken wegverzakking Alsembergsesteenweg starten maandag 3 augustus

Editiepajot_beersel_werken
Foto Bart Devillé
 

Nu maandag 3 augustus start aannemer NV Deckx Algemene Ondernemingen met de voorbereidingen voor het herstel van de ingestorte afwateringsgracht op de Steenweg naar Halle, tussen de Elsemheidelaan(Beersel) en de gemeentegrens met Sint-Genesius-Rode.

Gelijktijdig wordt ook gestart met het opbreken van de wegverhardingen ter hoogte van de verzakkingen en worden de werken opgestart voor uitbreiding van het gescheiden rioleringsstelsel, RWA(regenwater) en DWA(afvalwater), in de Steenweg naar Halle over een lengte van 60 meter, richting Sint-Genesius-Rode. De betrachting is om tegen 3 oktober 2015 de steenweg terug open te stellen voor alle verkeer.
Deze gewestweg ging al begin februari dicht. Hij werd afgesloten ter hoogte van garage Lebeau nadat de ondergrond er was weggespoeld, met een verzakking tot gevolg. Omdat het gewest en de gemeente het niet eens waren over de verantwoordelijkheid en het daarbij horende kostenplaatje, gebeurde er aanvankelijk niets. Om de drukke steenweg toch zo snel mogelijk weer open te krijgen, besliste het gemeentebestuur van Beersel om het geld voor de werken voor te schieten, in afwachting van een uitspraak in de juridische procedure.
Dat er eindelijk schot in de zaak komt en de werken worden opgestart zal wel als muziek in de oren klinken van de handelszaken en andere ondernemingen in de onmiddellijke buurt die stuk voor stuk hun inkomsten gevoelig zagen dalen met alle gevolgen van dien.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief