BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW FriS dankt Soroptimist Beersel voor Sportkamp

C21

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW FriS dankt Soroptimist Beersel voor Sportkamp

Editiepajot_bart_devill___fris
ingezonden foto
 

 FriS is een sportclub met een warm hart voor kinderen en volwassenen met een beperking. Sinds 2003 werd het sportaanbod verruimd van voetbal naar turnen, boccia, zwemmen en nog heel wat meer sporten.  Niet alleen de sportcapaciteiten worden aangemoedigd  maar de leden worden ook ingeschakeld , volgens hun capaciteiten,  in het leven van de sportclub om zo hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te stimuleren. Het vergroten van sociaal contact in een gezellige sfeer is één van de prioriteiten. De trainers, begeleiders en bestuursleden zijn allen vrijwilligers en mensen met een warm hart voor sporters.

Elk jaar sinds 2010 wordt, zoals dit jaar,  ook een sportkamp georganiseerd. Uiteraard vraagt zo’n organisatie veel financiële middelen en voldoen de zeer beperkte subsidies van de overheid niet. Daarom besloten de dames van Soroptimist Beersel verleden jaar een wijnverkoop te organiseren  ten voordele van FriS. Soroptimist international is de grootste vrouwelijke NGO in de wereld (www.soroptimist.org) en hun leden stellen alles in het werk om de status van  meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.  

De wijnverkoop is intussen een traditie geworden bij Soroptimist Beersel waardoor ze al verschillende organisaties een welgekomen financiële steun konden bieden . Ook dit jaar wordt er op 20 en 21 november a.s. een wijnverkoop en een kunsttentoonstelling georganiseerd ten voordele van hun goede doelen. Zo kon ,dank zij de wijnverkoop van oktober 2014,  een totale som van 10.000€ overhandigd worden voor de werking van FriS en in het bijzonder voor een sportkamp in de zomer 2015.

50 Personen met een beperking en 38 begeleiders vertrokken op maandag 27 juli tot

zaterdag 1 augustus op sportkamp in Koningin Fabiola Home te Maasmechelen.

Daar konden , dank zij de schenking van Soroptimist Beersel een ruime waaier aan activiteiten- en zelfs een uitstap naar de Efteling-  georganiseerd worden. Dames van Soroptimist Beersel gingen op bezoek tijdens het kamp en konden alleen vaststellen dat de leden van FriS bijzonder gemotiveerd worden in hun nieuwe uitdagingen door hun begeleiders en dat in de groep een echte vriendschap aanwezig was , het enthousiasme en een  echte familiegeest  groeide in de loop van de week . De inzet van de vrijwillige begeleiders is merkwaardig en gezien de groep sporters steeds maar groeit zijn ze  op zoek naar gepassioneerde personen die zich regelmatig willen inzetten voor hun leden. . Ook financiële steun is altijd van harte welkom,  daarom gaat FriS op zoek naar sponsors . Interesse ? www.frisseclub.net of contact frisseclub@gmail.com

FriS dankt Soroptimist Beersel voor deze gewaardeerde steun maar ook alle  personen die aan de wijnverkoop hebben deelgenomen want dank zij hun liefdadigheid kon de groep een heel speciale vakantie beleven .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief