Octopuspalen maken schoolomgeving veiliger in BEERSEL

C21

Octopuspalen maken schoolomgeving veiliger in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto

De schoolomgevingen langs de drukke Beerselse wegen worden verkeersveiliger gemaakt door het plaatsen van octopus straatmeubilair. Dit meubilair is zichtbaarder dan de zone-30 borden. De felle opvallende palen accentueren een schoolomgeving en maken de automobilisten er attent op dat ze een school naderen en dat ze dus extra voorzichtig moeten zijn.

Half augustus werden aan de schoolpoorten van de gemeentelijke basisschool en de Sint-Victor school langs de drukke Alsembergsesteenweg in Dworp, octopuspalen geplaatst. In een volgende fase, vermoedelijk medio september, zijn de scholen langs de Brusselsesteenweg (gemeentelijke basisschool en Sint-Victor school) in Alsemberg aan de beurt. De plaatsing van het octopus straatmeubilair gebeurt door de eigen technische uitvoeringsdienst.

Ook werd de voetgangersoversteek aan de verkeerslichten ter hoogte van de gemeenteschool Dworp veiliger gemaakt door het omvormen van de bestaande verkeerslichtenregeling. De oranje knipperlicht regeling die bij aanvraag vast oranje en rood wordt, werd aangepast naar een driekleurige verkeerslichtenregeling. Een driekleurige verkeerslichtenregeling is duidelijker, en wordt correcter geïnterpreteerd door de bestuurders waardoor er minder roodrijders zullen zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief