BEERSEL – Het jeugdtornooi van KHO Huizingen lokte massa volk

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto

Het jaarlijkse jeugdtornooi van KHO Huizingen was opnieuw een voltreffer. Op zaterdag dienden zich maar liefst 52 ploegen aan, onderverdeeld in 6 categoriën. Bij de U12 won Leeuwkens Teralfene de finale van Itna Itterbeek. De U11 van KHO Huizingen haalden het in een spannende finale met 1-0 van Tempo Overijse. Ook bij U13 was het een heel spannende finale, maar SK Leeuw kon in de slotminuut de 1-0 scoren tegen de eigen U13 ploeg.

De namiddag stond in het teken van de allerkleinsten. Eerst waren de U9 aan de beurt. Een fantastisch mooie finale tussen het technisch verfijnd voetbal van VK Liedekerke en het krachtige, maar daarom nietminder mooie, voetbal van Denderzonen Pamel. Het was Pamel die de beker in de lucht mocht stekenna een 3-2 zege. Daarna de beurt aan de U8-categorie. Ook hier een sterk U8-team van KHO Huizingen maar in de finale moesten ze de duimen leggen tegen de buren van SK Halle. Laatste categorie waren de U7. Onze eigen U7 ploeg kon de beker van de 1e plaats de lucht insteken na een mooie zege in de finale tegen KFC Wambeek.

Zondag won Sparta Rotterdam oververdiend de 6e editie van de DADDY KATE U10 Challenge. Reeds tijdens de poulewedstrijden was het meer dan duidelijk: diegene die het tornooi wou winnen moest voorbij Sparta Rotterdam. De laatste poulewedstrijd tussen Sparta en RSC Anderlecht was spannend en beslissend voor de halve finale, maar Sparta trok het laken naar zich toe en won met 1-0. Andere finalisten: een imponerend AS Eupen, een heel sterk Tempo Overijse en niet te vergeten een beresterke U10 ploeg van onze buren FC Pepingen.

De 1e finalist werd FC Pepingen die Overijse met 1-0 versloeg. In de andere halve finale tussen Sparta Rotterdam en AS Eupen ging het in het begin gelijk op, maar daarna ging de motor van Sparta aan het draaien en in mum van tijd stond het 4-0. Een massa volk langs het veld voor de finale tussen Sparta Rotterdam en FC Pepingen. Maar al snel werd het duidelijk dat Sparta een klasse te sterk was. Met overmacht wonnen ze de finale en mogen de wisselbeker voor één jaar mee naar Rotterdam nemen. Beste speler werd Lennert Godaert van FC Pepingen, beste doelman Luan Braun van AS Eupen en KFCO Beerschot-Wilrijk ging aan de haal met de Fair-Play beker.

KHO Huizingen kan zowel sportief als extra-sportief terugblikken op een fantastisch tornooi.