BEERSEL Jaarmarkt Dworp vol van activiteiten

C21

BEERSEL Jaarmarkt Dworp vol van activiteiten

Editiepajot_bart_devill___jmdworp2015
foto Bart Devillé
 

 In Dworp heeft men er nog nooit aan gedacht om van dag of concept te veranderen om meer bezoekers naar de jaarmarkt te krijgen. Van in ’t begin vond deze plaats de dinsdag na de derde zondag van oktober en zo is het vandaag nog en dit al voor de 167ste keer. Een goedgevulde affiche maakt er ongetwijfeld ook dit jaar een geslaagd volksfeest van.

Eigenlijke jaarmarktdag is dinsdag 20 oktober, maar er vindt ook heel wat plaats 16, 17 en 18 oktober en iedereen, jong en oud, komt aan zijn trekken. Op jaarmarktdag zijn er zoals voorheen de wedstrijden voor paarden en vee, de marktkramen, straatanimatie, tentoonstelling in het Poortgebouw van de pastorij ’Motorcross in Dworp en Huizingen’(10-17u), dansgelegenheid in de feesttent met optreden van Chocolamousse en discobar, voorstelling van de Dworpse reuzen Juul, Anna en Piet en kindervertoning ‘In beweging’ en doorlopende fotozoektocht in GBS Dworp. Dit jaar zet het jaarmarktcomité ook volop in op de herwaardering van de Konijnenhoek. Hiervoor kan het onder meer rekenen op de inzet van de Volkswagen Bus Friends. De lokale oldtimervereniging zal er de jaarmarktbezoekers trakteren op een levensgrote tentoonstelling van oude VW-busjes. Samen met het kleinvee en een nieuwe dierenstand van alpaca’s wordt van de Konijnenhoek opnieuw een trekpleister van formaat gemaakt. In samenwerking met een aantal voormalige landbouwers worden de Dworpenaars ook vergast op een parade van oude tractoren die de bezoekers gratis lambiek van 3 Fonteinen zullen aanbieden.  Een absolute aanrader voor de nostalgici die de eerste landbouwvoertuigen, als opvolger van het trekpaard, destijds in het straatbeeld zagen verschijnen. Eén van de paradepaardjes van deze 167e editie is ongetwijfeld ook de presentatie van de oude diamontage ‘Het verhaal van Dworp’, ondersteund met de originele klankmontage.

En dan de andere dagen: samen met de jaarmarkt is er de traditionele ‘grote’ kermis. De Dworpse toneelvereniging ‘Waaile van Dwoeurp’ speelt dit jaar ‘Ne kwakzalver op de joarmet’. De opvoeringen  vinden plaats vrijdag 16 om 20u in de feesttent, zondag 18 om 15u en dinsdag 20 oktober om 14u30 in de feesttent. Zaterdagavond 17 oktober fuift de Chiro in de feesttent. De grote vogeltentoonstelling, georganiseerd door Vogelweelde Brabantse Ardennen’ vindt zaterdag 17, zondag 18 en dinsdag 20 oktober in de Vrije Basisschool Sint-Victor Dworp. Tenslotte zondag 18 oktober vindt er een kinderrommelmarkt plaats in de feesttent en om 14u kunnen de kinderen hun lachspieren trainen met een optreden van Pipo en Pipette.

Begrafenissen Onnockx bestaat dit jaar 55 jaar en bij deze gelegenheid wordt er met de jaarmarkt van Dworp een tent geplaatst op hun parking.  be bezoekers krijgen hier een glaasje cava aangeboden.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief