BEERSEL – De Oosterse Krijgskunst School bestaat 45 jaar

C21

BEERSEL – De Oosterse Krijgskunst School bestaat 45 jaar

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De familie Van Hoef Guido, Katrien en Bart
 

De  Oosterse Krijgskunst School ‘Judo, Karate, Ju-Jutsu’ uit Dworp viert op 21 november hun 45-jarig bestaan met een demonstratie in De Meent in Alsemberg. 45 jaar geleden startte de club uit Dworp met een judo en ju-jutusu afdeling in het voormalig zusterklooster. Enkele jaren later kon men hier ook terecht om karate te beoefenen.

De club in Dworp traint nu nog steeds op dezelfde locatie, al is het klooster verdwenen en staat er nu een mooie sportzaal en Budo zaal. 10 jaar later werd er ook een afdeling in Halle geopend. Eén van de bezielers van deze club was Felix Van Hoef, hoofdtrainer van deze club, een pionier in België en vooral een bezieler om deze vechtsporten/kunsten te promoten in de streek en ver daarbuiten.

Felix overleed in 2006, maar zijn zonen Guido en Bart zetten zijn werk verder. Ook Katrien de dochter van Guido is een stuwende kracht achter deze club. 45 jaar later heeft de Budo school jaarlijks meer dan 300 leden. Recreatie en competitieve leden zijn welkom in de club. 20 VTS gediplomeerde trainers zijn wekelijks bezig om de leden vanaf 5 jaar tot 77 jaar te begeleiden.

Het succes van de club is misschien wel de familie Van Hoef. Bart Van Hoef: “Onze familienaam wordt zeker gekoppeld aan deze club, misschien wel omdat we met de Budo sporten als paplepel groot geworden zijn, maar we hebben zeker ook de passie voor de sport gevonden en vinden het leuk om met zoveel mensen te trainen en samen te werken. Iedere schakel in de club is belangrijk  ‘Hoe klein of hoe groot deze schakel ook is’. Onze passie voor de sport en deze club werkt zeker aanstekelijk, maar de ontelbare vrijwilligers, trainers en leden zorgen mee voor het succes van deze club. Het bestuur probeert dan ook een luisterend oor te zijn, voor iedereen goed doen is niet mogelijk, maar we proberen het. Wij kijken nu uit naar het verjaardagsfeest in De Meent, want wat is er leuker om leden en ouders te zien genieten van wat onze pa opgericht heeft. Lachende gezichten, ontroerende ouders en een prachtig spektakel!”

Op zaterdag 21 november viert de Oosterse Krijgskunst school haar club-verjaardag met een demonstratie in De Meent te Alsemberg. De demo wordt gebracht door hun eigen leden, en laten zowel de beginner als de gevorderde beoefenaar aan bod komen. De deuren zijn open vanaf 18u en de demo start om 19u. Wie kaarten wenst, kan deze bestellen via inf@oostersekrijgskunstschool.com, één kaart kost 10 euro.

Meer info: www.oostersekrijgskunstschool.com 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief