Intrion opent nieuwe gebouwen in HUIZINGEN Robot YuMi voor het eerst in België

C21

Intrion opent nieuwe gebouwen in HUIZINGEN Robot YuMi voor het eerst in België

Opening_intrion_2
Het bedrijf werd feestelijk geopend. Foto's © Marc Sluys
 
Opening_intrion_6_
Opening_intrion_7_
Opening_intrion_5_
400 madeleines per minuut lopen van de band
 
Opening_intrion_4_
Yumi-pr-292x195-l1
Opening_intrion_3
 

 Meer dan 150 leidinggevenden van Europese topbedrijven waren vandaag op 13 november te gast in Huizingen op de officiële inhuldiging van de nieuwe gebouwen van intrion. Dit engineeringbedrijf is een specialist in industriële automatisatie en vestigt er zijn nieuwe hoofdzetel.
You & me
Eén van de blikvangers was YuMi. Deze human collaborative robot werd pas enkele maanden geleden nog voor het eerst voorgesteld door ABB op de prestigieuze Hannover Messe. Yumi staat voor you & me, en luidt een nieuw tijdperk in van samenwerking tussen robots en mensen. De robot heeft twee armen en flexibele handen en is vooral ontwikkeld voor de automatische assemblage van kleine onderdelen.
400 madeleines per minuut
Tijdens het openingsevent konden de bezoekers interactief een USB-stick assembleren met YuMi. Ze woonden ook demo's bij van o.a. een volautomatische verpakkingslijn, waar een robotpickerlijn 400 madeleines per minuut in doosjes deed. Een andere lijn voor de farmasector demonstreerde hoe een robot customized labelt en trays automatisch vult met vials.

Het toont aan waar intrion goed in is: geïntegreerde automatiseringsoplossingen voor zowel productieprocessen (inline checks, picking, packing en palletizing) als logistieke processen (sorteren, intern transport, stockage en orderpicking). Precies de integratie van deze acht automatiseringsactiviteiten maakt intrion uniek. Het bedrijf is vooral actief in de sectoren Food, Pharma en Warehouse & Distribution.
Motor
Met de opening schrijft intrion een nieuw hoofdstuk bij aan zijn groeiverhaal. CEO Gerard Paulussen: "De motor achter ons succes is dat we duurzame meerwaarde willen creëren voor onze klanten. Dat doen we door slim en efficiënt gemechaniseerde maatoplossingen te conceptualiseren en te realiseren. Onze onafhankelijkheid is cruciaal, want daardoor kunnen we de (deel)systemen selecteren en integreren die het meest geschikt zijn voor de productie- en logistieke noden van de klant." Dankzij dit succes werd de bouw van het nieuwe bedrijfscomplex in Huizingen mogelijk.
Jef Colruyt
intrion behoorde vroeger tot de Colruyt Group. Het bedrijf ontstond in 2008 uit een fusie van Createch en Dolmen Industrial Projects. intrion bedacht toen creatieve oplossingen om industriële processen te automatiseren voor de medewerkers van Colruyt. Hun orderpicker, een unieke robot die bestellingen voor groenten en fruit voor de winkels klaarmaakt, haalde destijds zelfs het journaal.

Sinds 2012 vaart intrion een eigen koers, maar de band met de Colruyt Group werd nooit helemaal doorgeknipt. Jef Colruyt was persoonlijk op de opening aanwezig en wenste zijn vroegere discipelen alle succes toe. Hij haalde ook het belang aan van automatisering voor de toekomst van bedrijven in België en Europa. Slimme maatoplossingen laten hen toe om hun productiviteit te verhogen en zo concurrentieel te blijven t.o.v. bedrijven in Oost-Europa en China.

Aan dezelfde kant van de tafel

intrion werkte de voorbije jaren voor heel wat internationale topbedrijven in Europa en daarbuiten die vrijwel altijd uitmonden in duurzame samenwerkingsrelaties voor de lange termijn. “Wij treden op als onafhankelijke integrator en zitten aan dezelfde kant van de tafel als de klant. Wat we niet vinden bij onze partners, produceren we zelf. Ook nemen wij de volledige eindverantwoordelijkheid op ons van de totale installatie”, stelt Chris Vleeschouwers, Director Sales, Solutions and Marketing bij intrion.

Vandaag telt intrion meer dan 160 medewerkers. Het grootste deel werkt in de nieuwe hoofdzetel in Huizingen, een klein percentage in de satellietvestiging in Hillegom (Nederland).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief