BEERSEL Aquafin wil waterzuiveringsstation uitbreiden

C21

BEERSEL Aquafin wil waterzuiveringsstation uitbreiden

Editiepajot_bart_devill___a
A.Denysstraat / foto Bart Devillé
 

 Het waterzuiveringsstation van Aquafin in de Albert Denysstraat te Lot werd gebouwd in 1994. De basiscapaciteit(in inwonersequivalent) bedraagt 45.000. Aquafin heeft nu een bouwaanvraag ingediend om het waterzuiveringsstation uit te breiden.

En de gevraagde uitbreiding is niet min. De basiscapaciteit(in inwonersequivalent) dat momenteel 45.000 bedraagt, zou worden verhoogd naar 64.800. De slibtransporten zouden stijgen met 32,5%.... En de Albert Denysstraat kan het transport nu al niet meer aan….

Onder meer hiervoor besliste het college van burgemeester en schepenen van Beersel de aanvraag negatief te adviseren. Het standpunt van Beersel werd toegelicht door burgemeester Hugo Vandaele(CD&V) en de schepenen Hilde Ecker(CD&V) en Gilbert Wouters(Open Vld).

Beklemtoond werd dat Beersel zeker niet tegen waterzuivering is, maar zowel de Albert Denysstraat als de Zennestraat zijn nu al over verzadigd wat de verkeersdrukte betreft. Wel heeft men nu ergens hoop dat de verzuchtingen van Beersel worden gehoord en dat mee gezocht wordt om het zwaar verkeer vlugger en vlotter naar de autoweg te leiden.

Dit negatief advies van Beersel betekent wèl niet dat de uitbreiding van het waterzuiveringsstation er zeker niet komt. De gemeente mag enkel advies geven en het is de hogere overheid of Ruimte Vlaanderen die beslist. Wel mogen zij het advies van de gemeente niet zomaar naast zich neerleggen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief