50 jaar volleybal in BEERSEL werd gevierd

C21

50 jaar volleybal in BEERSEL werd gevierd

Editiepajot_beersel_vollet
Foto Bert Devill"
 

Met een receptie, walking diner en galawedstrijd in de kantine en Sportzaal Vogelenzang Lot werd ”50 jaar stamnummer Davoc Lot” gevierd. Zowel oud-leden, spelers en speelsters, trainers en bestuursleden werden uitgenodigd. De galawedstrijd ging tussen een team van oud-spelers die in het voorbije decennium furore maakten in Heren Divisie èn de huidige Heren 1.

Bij de bekendste oud-spelers o.m. Dries Steenhouwer, Wesley Rooselaers, Kris Evens, Eric Beling, Stijn Debremaeker, Tom Degrieck, Chris Segers en drie Degrèves, verdeeld over de twee ploegen. Het huidige Heren 1 team wordt trouwens geleid door een andere coryfee uit die periode, Koen Cornelis.
Het succesverhaal van Davoc Lot begon exact 50 jaar geleden toen de volleybalbond in 1966 het stamnummer 0640 toekende aan het pas opgerichte Volley Lot. Dit inspireerde een aantal mensen in Dworp en Alsemberg en ook daar werd eind de jaren zestig een volleybalclub opgericht. In Dworp was dat VK Dworp en in Alsemberg werd gekozen voor de naam IMBA (In Merg en Been Alsemberg). Deze 3 clubs lagen aan de basis van het huidige Davoc Lot. Eerst fusioneerden Dworp en Alsemberg in 1995 tot Davoc dat op zijn beurt in 2000 fusioneerde met Volley Lot om tot de huidige naam Davoc Lot te komen. Omdat Volley Lot de oudste club was werd stamnummer 0640 overgenomen door Davoc Lot.
 In die 50 jaar heeft de club heel wat sportieve hoogtepunten gekend en jammer genoeg ook een paar minder leuke momenten. Onder de hoogtepunten vallen zeker de vijf opeenvolgende promoties die Volley Lot voor het eerst tijdens het seizoen 1996-1997 in Eerste Nationale ( nu Liga B ) brachten. Een minder leuk moment was dan weer het noodgedwongen opdoeken van de divisieploeg een paar jaar geleden. Nieuwe spelers/speelsters zijn nog steeds welkom. Voor verdere inlichtingen kan men terecht bij het secretariaat: secretariaat@davoc-lot.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2016
Hugo Devilé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief