GOOIK / HALLE - Petitie voor een betere bereikbaarheid

C21

GOOIK / HALLE - Petitie voor een betere bereikbaarheid

Editiepajot_gooik_doomst_1_foto_marc_colpaert
Michel Doomst vroeg hen om met een petitie te starten. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Gooikse senioren willen door middel van een petitie druk zetten zodat het regionaal ziekenhuis Sint-Maria in Halle beter bereikbaar is vanuit het Pajottenland. Ze gaan daarvoor volgende week vrijdag in Halle een petitie met 569 handtekeningen afgeven aan de verantwoordelijken van De Lijn.

 

Als adviesverstrekkend orgaan buigt de Gooikse seniorenraad reeds geruime tijd het hoofd over het thema ‘mobiliteit en senioren‘. Eén van de problemen betreft de bereikbaarheid met De Lijn van het regionaal ziekenhuis Sint Maria in Halle vanuit het Pajottenland. De seniorenraad stelt vast dat lijn 153 Ninove-Leerbeek-Halle de ingang van het ziekenhuis niet aandoet. Voor senioren en minder mobielen is het een hele opdracht om te voet via de Ziekenhuislaan de ingang van het ziekenhuis te bereiken.

In maart 2014 richtte de seniorenraad een schrijven naar de heer Kesteloot, Directeur- Generaal bij De Lijn, om bovenstaande problematiek aan te kaarten. Het antwoord van De Lijn bleek negatief. Gezien dit antwoord de seniorenraad geen voldoening gaf, kaartte ze het probleem aan bij Michel Doomst, Vlaams Parlementslid. Dit met de vraag om de problematiek op te nemen met zijn partner in de Vlaamse Regering, minister Ben Weyts. Ook de minister antwoordde negatief. “Buslijn 153 heeft een verbindend karakter en het inpassen van deze halte valt hiermee niet te rijmen“, aldus de minister.

Op aanraden van Michel Doomst startte de seniorenraad een petitie op. Om de petitie kracht bij te zetten, werd aan omliggende gemeenten gevraagd om deel te nemen. Gooik, Herne, Pepingen, Galmaarden en Beersel verzamelden samen 569 handtekeningen. Deze handtekeningen zullen op vrijdag 19 februari overhandigd worden aan de verantwoordelijken bij De Lijn in aanwezigheid van de directeur van het ziekenhuis, burgemeester Michel Doomst(CD&V) leden van de seniorenraad en afgevaardigden van de deelnemende gemeenten.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2016
Marc Colpaert
Marc colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief