BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Na de politiek kiest Hugo Casaer nu voor Gregoriaans

C21

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Na de politiek kiest Hugo Casaer nu voor Gregoriaans

Editiepajot_bart_devill___gregoriaans_in_de_zennevallei
foto Bart Devillé
 

 Na zijn burgemeesterschap eind 2012 ging Hugo Casaer zich al bijscholen in de Orfeus Academie in Alsemberg, momenteel volgt hij ook in Drongen de cursussen in het Centrum voor Gregoriaans.

Met een van de docenten, de organist van de Sint-Pieter-en-Pauluskerk aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw Joachim Kelecom – die ook in Sint-Pieters-Leeuw woont- werd het initiatief genomen “Gregoriaans in de Zennevallei “op te richten. Als eerste activiteit werd alvast een website opgestart: http://www.gregoriaans-zennevallei.org .

Hugo Casaer: “Het lijkt misschien wat uit de tijd, men krijgt het steeds minder te horen, … en toch: Gregoriaans is absoluut springlevend! De “oude muziek” kent een revival als nooit tevoren en wie terugkeert naar de wortels van onze Westerse muziek komt onvermijdelijk uit bij die onbekende schatkamer van het Gregoriaans. “

De muzikale leiding ligt in handen van Joachim Kelecom, docent aan het Centrum  Gregoriaans te Drongen en geen onbekende in de koorwereld. Zowel zijn achtergrond als ervaring garanderen kwaliteit met oog voor detail en “inhoud zingen”.

Joachim Kelecom: “Wij starten(op 10 mei) met een kleinschalig koorinitiatief om op enkele momenten doorheen het jaar een Gregoriaanse viering te verzorgen in een kerk in één van de federaties (zones) van de Zennevallei. We opteren voor enkele zorgvuldig gekozen momenten, voorbereid tijdens enkele repetities.  Het wordt dus zeker geen “hele-jaar-door” repetitieschema.”
“Gregoriaans in de Zennevallei” staat open voor iedereen mannen- en vrouwenstemmen (!) met een voorliefde of interesse voor het Gregoriaans.  Muzikale voorkennis of ervaring is uiteraard mooi meegenomen, maar absoluut geen vereiste. Voor meer info kan men terecht op de website: www.gregoriaans-zennevallei.org .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief