ALSEMBERG – Grandioos optreden van het 20 jaar ‘Les Truttes’ in CC De Meent.

C21

ALSEMBERG – Grandioos optreden van het 20 jaar ‘Les Truttes’ in CC De Meent.

Truttes_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Truttes_2
Foto Emile Devogeleer
 

 Vrijdagavond was er het laatste podium van het voorjaar 2016, in het Cultureel Centrum De Meent in Alsemberg. En zoals gewoonlijk werd er voor dit laatste podium voor spektakel gezorgd, met de coverband uit Vlaanderen, voor wie het allemaal begon in het Cultureel Centrum Westrand in Dilbeek.

In 1996 werd aan enkele Dilbeekse muzikanten gevraagd of zij een muzikale act van een twintigtal minuten wilden in elkaar knutselen ter afsluiting van de plaatselijke rockrally.
Gezien het om een eenmalig optreden zou gaan en het opzet licht humoristisch was, werd gekozen voor de naam Les Truttes.
Nu 20 jaar later staat de groep Les Truttes op zowat ieder Vlaams festival, Marktrock, Suikerrock, Maanrock, Lokerse feesten.......
In 2009 werden ze door de Britse groep The Levellers persoonlijk uitgenodigd om in Engeland op het Beautiful Days Festival te gaan spelen.
Voor hun 20 jaar bestaan brengt de groep Les Truttes een gloednieuwe show ‘ ELEPHANTASTIC’ ( de première van deze show vond plaats op 18 maart in de Aerenbergschouwburg in Antwerpen). Een massa mensen waren daarom naar CC De Meent afgezakt om getuigen te zijn van het royaal muzikaal circus ‘ ELEPHANTASTIC’
van Les Trutes, een creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor en zelfrelativering, medley’s van grote bands zoals Queen, U2, Bon Jovi, The Rolling Stones, Meat Love, Europe, en vele andere, werden met veel creativiteit en spektakel losgelaten op de massa, die spontaan begon mee te zingen, dansen en springen.
Om het met de woorden van Bono te zeggen ’Even Better Than The Real Thing.
Zoals de groep Les Truttes, Mr Animal G ( drums ), Mr PH Morris ( basgitaar ), Mr Stereo Steve ( keyboards ), Mr Phil The Face ( gitaar ), Miss Kitty K ( zang ), en frontman S.L.Y dit muzikaal totaalspektakel op het podium bracht was gewoon Groots! Imposant! .
 De avond werd nog afgesloten met een afterparty met SAX The DJ: Gerrit De Cock ( drummer van Les Truttes) draaide en mixte de meest dansbare platen van de jaren 80, 90 en nu aan elkaar, terwijl The Joyoman er live met zijn Sax groovetune’s aan toevoegde.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief