BEERSEL Oud-Dworpenaar Jos van Impe rondt zijn motorcross-trilogie af

C21

BEERSEL Oud-Dworpenaar Jos van Impe rondt zijn motorcross-trilogie af

Editiepajot_bart_devill___josvanimpe
foto Bart Devillé
 

 Met het boek Adam François rondt auteur Jos van Impe, oud-Dworpenaar en nu inwoner van Schepdaal, zijn motorcroww-trilogie af. Na Grizzly en Motorcross in Dworp, verschijnt nu het boek over de motorcrosser Adam François  uit Dworp.

Het boek Adam François  geeft een chronologisch overzicht van de cross-carrière van Adam, van 1947 tot 1957, eerst bij de B.M.B. en nadien bij de B.L.B. Adam crosste als Junior met piloten die later bekende Internationalen werden bij de B.M.B, zoals René Baeten, André Van Heuverzwijn, Léon Liekens, Albert Meert, Jos van Pee en  Marcel Verhaegen.

Alhoewel geboren in Laken, bracht Adam een groot deel van zijn leven door in Dworp en Sint-Genesius-Rode, meer bepaald in de wijk Tenbroek  grenzend aan Dworp.

Na de dood van Grizzly (Gilbert de Rudder) in juli 1946, had de motorclub A.M.C. Rode geen motorcrosser meer in hun rangen tijdens de vierde editie van de motorcross der Brabantse Ardennen in september 1946. De in Dworp  populaire broers Hoste Maurice en Gerard  (Schavaas) uit Linkebeek namen wel  deel aan die wedstrijd, maar geen piloot van A.M.C.Rode. In 1947 debuteerden twee beloftevolle Dworpse crossers van A.M.C. Rode bij de B.M.B., namelijk Henri  Vandermeersch en François (Frans) Adam.

Het boek met kaft  in full color inkt, telt 204 bladzijden in A4 formaat en  bevat meer dan 250 foto’s.  Het is verkrijgbaar in kleur of zwart-wit en wordt in eigen beheer uitgegeven bij www.lulu.com. € 25.00 + verzendingskosten (€ 5) in Zw/w uitvoering binnenin.

40.00 + verzendingskosten (€ 5) in Kleur uitvoering binnenin. Wie voor 15 mei het boek bestelt betaalt slechts 20 of 35 euro plus 5 euro verzendingskosten.

Interesse? Stuur een mail naar jvanimpe@gmail.com met vermelding van het gewenste aantal boeken en uitvoering (Zw/w of kleur). Ook de boeken GRIZZLY en Motorcross in Dworp zijn nog te verkrijgen  via http://www.lulu.com/spotlight/josephdotvandotimpeatpandoradotbe

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief