BEERSEL Ook meisjes maken het goede weer bij BBC Alsemberg

C21

BEERSEL Ook meisjes maken het goede weer bij BBC Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___bbc_alsemberg
foto Bart Devillé
 

 Voor het eerst in haar 47 jarig bestaan was bij basketbalclub BBC Alsemberg dit jaar een U14 meisjesploeg ingeschreven. Volgens de club een belangrijke stap in de goede richting om het damesbasketbal een duwtje in de rug te geven in de regio.

Echt nieuw is het inschrijven van een meisjesploeg bij de jeugd niet. BBC Alsemberg kon de voorbije twee decennia op eerder onregelmatige basis ook al rekenen op miniemenploegen en kadetten binnen de meisjescompetitie. “Dit is echter de eerste keer dat we een meisjesploeg van zo’n jonge leeftijd kunnen inschrijven”, zegt Wanda Van Hemelrijck, één van de coaches.   

De meisjes deden het bovendien niet slecht in hun reeks: zij hebben hun seizoen op de 7de plaats van de 11 ploegen afgesloten. Debbie Hensmans, ook een coach van dit team, is tevreden met hun prestaties: “Zo’n meisjesreeks valt niet te onderschatten. Sommige tegenstrevers moeten al jaren opboksen tegen jongensploegen, waardoor ze een stevige vechtlust hebben ontwikkeld op een basketbalveld, en die laten ze heus niet varen omdat ze nu tegen meisjes spelen. “

Dat doorstroom van jonge speelsters belangrijk is, blijkt uit de jammerlijke situatie waar veel clubs in Vlaams-Brabant mee kampen. Zij moeten jonge meisjes met oudere leeftijdscategorieën laten meetrainen en wedstrijden laten spelen, omdat zij anders niet aan volledige meisjes- of zelfs damesploegen geraken.

Voor de toekomst, gaat het de jeugdcoördinatie van BBC Alsemberg er vooral om dat ze een gepaste plek kunnen bieden aan meisjes die willen komen of blijven basketten. Volgend jaar kan de club alleszins opnieuw op een meisjesploeg rekenen bij de pupillen. De boodschap is duidelijk: straffe madammen die BBC Alsemberg willen versterken zijn meer dan welkom! Meer informatie over de club vindt u op de website: http://www.bcalsemberg.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief