BEERSEL “Beersel op hete Kolen” oogt veel belovend

C21

BEERSEL “Beersel op hete Kolen” oogt veel belovend

Editiepajot_bart_devill___beersel_hete_kolen1
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus organiseert vzw Experanto, het evenement Beersel op Hete Kolen om de grote vakantie met een weekend vol ontspanning en plezier af te sluiten.

Dit jaar loopt het familie-evenement, aan het Kasteel van Beersel, over twee dagen met als thema “Broadway”. Op zaterdag 27 augustus wordt er om 14u gestart met “Toon je kunst” een organisatie van cc de Meent i.s.m. de jeugd- en cultuurdienst van de gemeente Beersel. Verschillende Beerselse culturele jeugdverenigingen zullen hun kunsten voorstellen in het kasteel. Nadien volgt  vanaf 16u ‘Beersels Groot Talent’, een talentenjacht waar men op zoek gaat naar het grootste talent in Beersel en omstreken: dans, zang, sport, toneel, … Een jury onder leiding van Bart Brusseleers, die iedereen nog zal kennen als jurylid van de eerste edities van Idool, zal alle talenten beoordelen. Iedereen die wil kan zich inschrijven via www.hetekolen.be.

De winnaar zal zondag om 15u nogmaals zijn act mogen brengen. Om 20u wordt de dag afgesloten met een kinderfuif. De hele dag is de toegang gratis.

Op zondag 28 augustus wordt het succesvol concept behouden van de barbecuewedstrijd waar ploegen het tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën. Ploegen worden niet enkel beoordeeld op hun kookkunsten, maar kunnen ook in de prijzen vallen met hun creativiteit door het thema Broadway in hun gerechten en de inrichting van hun eetstand te betrekken.

Rudy Danneel: “We openen onze deuren om 11u. Het publiek kan bij de deelnemende ploegen kleine gerechtjes kopen. De opbrengst daarvan komt ten goede van de ploeg zelf, voor hun clubkas. Dankzij de bereidwillige medewerking van enkele sponsors krijgen de ploegen een uitgebreid basispakket ter waarde van 200 euro. Intussen vindt ook de andere wedstrijd plaats, de zoektocht naar de “Beste Hobbykok van Beersel”. “

Voor beide wedstrijden is er een vakjury aanwezig die de barbecuegroepen en hobbykoks zullen beoordelen.

Wie zin heeft om aan één van deze kookwedstrijden deel te nemen kan zich inschrijven via www.hetekolen.be . Voor groot en klein werd nog tal van animatie voorzien; zandbakken voor de allerkleinsten, springkastelen, een kinderkookatelier, schminkstanden, kookdemo’s van topchefs … en geweldige optredens. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief