Op 10 jaar tijd geen enkele taalklacht in BEERSEL beantwoord

C21

Op 10 jaar tijd geen enkele taalklacht in BEERSEL beantwoord

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Het Vlaams beleid van de gemeente Beersel zit op een dieptepunt. Na een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Willem Vandenbussche (N-VA) blijkt dat tijdens het 10 jaar bestaan van het meldpunt voor taalklachten (vlaamsbeleid@beersel.be) geen enkele indiener op de hoogte werd gehouden van zijn taalklacht. Ook blijkt dat vele klachten zonder verklaring zijn verdwenen.

Volgens N-VA heeft de gemeente het meldpunt niet meer onderhouden en zijn massa’s klachten verloren gegaan.

Vandenbussche Willem: “Sinds 2006 is er in Beersel een Vlaams beleidsplan dat  Vlaams karakter van de gemeente op positieve wijze wil uitstralen en anderstaligen moet aanzetten om Nederlands te leren. Een aandachtspunt was het Nederlandstalig houden van het straatbeeld doormiddel van een klachtendienst. Hier kwamen jaarlijks een honderdtal klachten binnen over Franstalige reclame aan reclameborden en winkels. Als fractie kregen we melding van burgers dat deze klachten nooit werden beantwoord. Na een schriftelijke vraag van mij, blijkt inderdaad dat de taalklacht nooit werden beantwoord. Na het inkijken van het klachtenregister blijkt dat heel wat verstuurde taalklachten niet in het register staan. Verloren? Niet opgevolgd? Niemand weet waar ze naartoe zijn… De burgemeester heeft beloofd het na te kijken en binnen 30 dagen een antwoord te geven.”

Volgens de cijfers zouden er volgens de gemeente in 2015 slecht drie klachten zijn binnengekomen, maar N-VA heeft een veelvoud klachten verzameld van inwoners. Bijzonder pijnlijk noemt raadslid Vandenbussche dit: “Indien men het klachtenpunt wil afschaffen is men alvast goed bezig. Heel wat burgers zien met lede ogen de verfransing van onze gemeente toenemen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2016
Hugo Devillé
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief