Oud BEERSEL plukt Schaarbeekse Krieken

C21

Oud BEERSEL plukt Schaarbeekse Krieken

Aaaaschaarbeekse_krieken
Foto Bart Devillé
 

 In de boomgaard van Oud Beersel, op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw, werden vandaag opnieuw de streekeigen Schaarbeekse Krieken geplukt. Jaarlijks plukt Oud Beersel Schaarbeekse Krieken in de door haar in stand gehouden boomgaard. Deze krieken werden vroeger veelvuldig gebruikt voor de productie van kriekenbier.

De Schaarbeekse Krieken onderscheiden zich van andere kriekensoorten door hun zoet zure smaak en uitgesproken karakter. Door de krieken te laten gisten op Lambiek wordt het sap van de krieken opgenomen in het bier. De pit van de krieken geeft een amandeltoets af wat een traditionele Oude Kriek kenmerkt.

Schaarbeekse Oude Kriek is vandaag een zeldzaam bier. “De beperkte productie van Schaarbeekse Oude Kriek die we deze lente in de markt hebben gezet was in een wip de deur uit. Volgend jaar proberen we meer flessen aan te bieden.” zegt Gert Christaens, brouwmeester van Oud Beersel. Om de traditie van de Schaarbeekse Oude Kriek te beschermen investeert Oud Beersel binnenkort in de aanplanting van een nieuwe kriekengaard achter de brouwerij. “We zullen nog jaren geduld moeten hebben vooraleer deze boomgaard krieken zal dragen, maar ook in onze voorraad lambiek dienen we steeds jaren op voorhand te investeren”, zegt Gert.

De walnoten hangen momenteel ook groen aan de takken. Deze zijn nu perfect voor Oud Beersel om te laten rijpen op lambiek. Na een hergisting op fles wordt deze sprankelende notenlambiek van Oud Beersel “Green Walnut’ genoemd. Oud Beersel werd heropgestart in 2005 met als doel de traditionele lambiekbieren te beschermen voor de toekomstige generaties. De bieren van Oud Beersel winnen ieder jaar meerdere awards op internationale bierwedstrijden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief