BEERSEL - “Lotgevallen” bedreigd in voortbestaan

C21

BEERSEL - “Lotgevallen” bedreigd in voortbestaan

Loygevallen
Foto Bart Deville
 

In oktober 2014 vierde “Lotgevallen” nog zijn 50 jarig bestaan. Het tweemaandelijks blad Lotgevallen mag bestempeld worden als bindmiddel tussen de Lotse inwoners en de vele verenigingen die de Beerselse deelgemeente rijk is. Vandaag maken de mensen die Lotgevallen in leven houden, zich zorgen over het voortbestaan er van.

Voorzitter van de redactieraad is Marleen Schets, de leden er van Agnès Feltkamp, Jan Vandendriessche, Lucien Lot,  Daniël Walckiers en Jan Blykers. Waarom men zich nu zorgen maakt? Tegen 2017 zal de redactieraad minstens twee personen minder tellen en ook de andere redactieleden worden een jaartje ouder. Ook wordt het steeds moeilijker om genoeg artikels te krijgen om elke 2 maanden het blad te vullen, de activiteitenkalender geraakt steeds moeilijker opgevuld(eetfestijnen, voorstellingen, optredens of andere activiteiten worden niet meer doorgegeven) en van sommige Lotse (jeugd)verenigingen werd al een hele tijd niets meer vernomen……

Op de jongste redactievergadering vroegen de leden zich dan ook af of er wel nog interesse is of nood aan een forum waarin de verenigingen hun activiteiten aan elkaar en hun mededorpsgenoten kunnen kenbaar maken. Toch blijken veel Lottenaren er elke keer naar uit te kijken om te lezen wat er in het dorp leeft. Anderzijds willen vele postabonnees, ex-dorpsgenoten, op deze manier de link met Lot levendig houden.

 “Lotgevallen” is dringend op zoek naar mensen die 2-maandelijks de redactieraad willen komen versterken, die graag af en toe een artikel wil schrijven over een gebeurtenis in Lot of interessante dorpsgenoten willen interviewen, iemand die het persklare blad naar de rukker wil brengen en nadien opnieuw ophalen en de boekjes wil verdelen over de wijkmeesters. Reageren kan via lotgevallenredactie@hotmail.be . Geïnteresseerden zijn steeds welkom op volgende redactieraad op woensdagavond 24 augustus om 19u30 in de Chalet over de vaart. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2016
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief