BEERSEL “Toon je Kunsten” wordt heuse kunst- en cultuurhappening

C21

BEERSEL “Toon je Kunsten” wordt heuse kunst- en cultuurhappening

Editiepajot_bart_devill___toon_je_kunsten19
foto Bart Devillé
 

 De laatste zaterdag van de vakantie( 27 augustus) doet de Beerselse jeugd het Kasteel van Beersel opnieuw zinderen met hun kunsten. De weide, de vijver, de ophaalbrug, de drie halfronde woontorens, de binnenkoer, de ridderzaal, alles zal gonzen, ja,  op zijn vesten daveren.

Beersel telt veel cultuurjeugdverenigingen. Jongeren doen er in hun vrije tijd met leeftijdgenoten aan toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Zaterdag 27 augustus is voor die jongeren dan ook een fier toonmoment. Men gaat er dan ook kunnen kennis maken met al die creatieve jongeren en hun verenigingen in één van de mooiste omgevingen van Beersel.

Er wordt een goed gevuld programma gepresenteerd met een grote verscheidenheid. Oordeel zelf maar: 14.00 u: Groepschoreografie door dansgroep Pirouette ter verwelkoming (ophaalbrug), 14.15 u: Weredi Jeugd brengt een toneelstukje (eerste verdiep van de noordtoren), 14.30 u: Klassiek balletstukje door dansvereniging Giants, gechoreografeerd door juf klassiek ballet Karen Beeckman (binnenkoer podium), 14.45 u De jeugdgroep van de Alsembloem speelt een verkorte versie van het hedendaags sprookje Armandus de Zoveelste van Dimitri Leue (eerste verdiep van de noordtoren),

15.00 u: De saxofonisten en koperblazers van Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht te Lot en Jeugdmuziekschool Mierennest zorgen geven het beste van zichzelf (binnenkoer podium), 15.15 u: Jeugdtoneelkring Hoop op de Toekomst brengt een toneelstukje (eerste verdiep van de westtoren)

15.30 u: Semele Uyttenbroeck, leerlinge van muziekacademie Orfeus, brengt samen met enkele medestudenten een korte voordracht rond woord en muziek (eerste verdiep van de noordtoren)

15.45 u: Slotmoment door de jeugd van Koninklijke fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot en Jeugdmuziekschool Mierennest (binnenkoer podium). Zij brengen samen een groter werk op het podium. De mensen die deelnamen aan de  workshop “Instrumenten maken met kosteloos materiaal” krijgen de kans om mee te musiceren met hun zelfgemaakte instrumenten. Het einde wordt voorzien om 16u.

Buiten dit programma kan men er ook doorlopend terecht in de Zomerbar op de binnenkoer, Workshop “Instrumenten maken met kosteloos materiaal” op de binnenkoer, georganiseerd door de jeugd van Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot en tentoonstelling van het Meiboompje in de weergangen tussen de torens. Om 13.00 u verwelkomt de dienst integratie ook de  nieuwe inwoners van Beersel met een hapje en een drankje. De nieuwe Beerselaars krijgen er de kans om vragen te stellen en kennis  te maken met het gemeentebestuur.

Vanaf 16.00u kan je genieten van de wedstrijd ‘Beersels Groot Talent’, een organisatie van vzw Experanto. Experanto heeft als doel fysisch en mentaal gehandicapte jeugd te ondersteunen. Tijdens ‘Beersels Groot Talent’ wordt op zoek gegaan naar het grootste talent in Beersel en omstreken: dans, zang, sport, toneel… 20 kandidaten zullen het tegen elkaar opnemen in een act van elk 2 minuten. Omstreeks 19.30 u wordt de winnaar bekend gemaakt. Om 20.00 u zijn kids tot max. 14 jaar welkom op de kinderfuif. Ouders en andere bezoekers kunnen ondertussen nog steeds genieten van een hapje en drankje op het terrein. Er wordt afgesloten om 22.00 u. Gratis toegang. Het volledige programma vind je op www.demeent.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief