De BBQnoeiers worden winnaar van BEERSEL op hete kolen

C21

De BBQnoeiers worden winnaar van BEERSEL op hete kolen

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Wanda feliciteert de winnaar ‘De BBQnoeiers’
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De sponsors
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De Beerselse topchefs
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Een cheque uitgereikt aan Hypothalamus
 
Beersel_op_hete_kolen_foto_5_elsie_de_greef
Foto © Elsie De Greef / Tweemaal een cheque voor FriS
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De hobbybrouwers Nerinckx vallen niet in de prijzen maar zijn helemaal ‘On Broadway’
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De kids beleven ondertussen plezier op de springkastelen
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Optreden van de Giants
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Als afsluiter zorgden Ivan Pecnik en The Rockmantics voor de nodige ambiance
 

Ook dit jaar organiseerde de vzw Experanto aan het Kasteel van Beersel het evenement ‘Beersel op hete kolen’, een barbecuewedstrijd waar ploegen het tegen elkaar opnemen. De ploegen kunnen hun creativiteit niet enkel botvieren op culinaire aspect, maar ook op de inkleding van hun stand, dit jaar was het thema ‘On Broadway’.

De barbecuewedstrijd, waar ploegen het tegen elkaar opnamen en het publiek tegen democratische prijzen al deze culinaire creaties kon degusteren, trok mede door het prachtige weer, heel wat volk. In de late namiddag werd het gemeentbestuur en de vele sponsors bedankt en werden de prijzen uitgereikt. De derde plaats was voor ‘In Flanders Smoke’ en de tweede plaats was voor MIB (Men in black). De winnaar werd ‘De BBQnoeiers’, ze kregen ook de prijs voor de mooiste inkleding.

De Beerselse topchefs Peter van De Kapblok, Javier van Toma Mate, Patrick van de Mayeur, Kayes van Tartufo, John van De Neu Pruim, Christian van De Kaai, Laurent van De Molen en Trees van de 3 Fonteinen gaven een kookdemo op de barbecue en zetelden in de jury alsook Freddy Vandecasserie en Daniele Lassaut. Verschillende prijzen voor de barbecuewedstrijd werden eveneens door hun gesponsord. Ook zij werden op het podium geroepen en bedankt met een ster en een flesje.

De opbrengsten van Beersel op hete kolen worden gebruikt om een steuntje in de rug te geven aan verenigingen die aan jeugdwerk voor jongeren met een beperking doen. Er werd een cheque uitgereikt van 500 euro aan Hypothalamus, een organisatie uit Dworp die therapie met paarden geeft aan kinderen met een beperking.  En een cheque van 4500 euro aan Friends & Scream United, afgekort FriS. Deze vereniging zet zich in voor medemensen die door hun beperking niet terecht kunnen bij een klassieke sportvereniging. Zij bieden verschillende sporttakken aan o.a. voetbal in Beersel. FriS kreeg ook nog een extra cheque van 2500 euro van Kiwanis.

Tussendoor was er animatie voorzien voor de kinderen zoals springkastelen. Er was een optreden van de Giants en als afsluiter zorgden Ivan Pecnik en The Rockmantics voor de nodige ambiance. Dit alles werd gepresenteerd door Wanda Joosten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief