BEERSEL - Sonsofqueen brengt fire in the rain van Adele

C21

BEERSEL - Sonsofqueen brengt fire in the rain van Adele

Son_of_queen_1
Ingezonden foto's
 
Son_of_queen_2
Ingezonden foto's
 

 Huizingenaar en muzikale duizendpoot Jan Samyn  (die al op het podium stond met scala, Udo, Maurane, Adamo, Chimene Badi, Patrick Bruel, Gunter Neefs, Time machine, Xandee, Boney M, Boogie Boy, Percy Sledge, the Gibson Brothers en vele andere...)  is  samen met de tribute band ‘Sons of Queen’ aan een nieuw muzikaal verhaal begonnen. Sons of Queen is anders dan zowat alle andere tribute bands omdat ze niet werken op de Queen looks maar op de pure sound.

 Neen, ze kleden zich dus niet zoals Queen. Maar doe de ogen even dicht en luister en je zal een sound horen die  Queen echt benadert ! Deze zomer stonden ze ook weer op de planken en deden tijdens onder andere de Gentse feesten St Baafs op haar grondvesten daveren :  anderhalf uur de ene queen top-hit na de andere , brachten het publiek in extase en deed hen luidkeels meezingen.

 Jan trok tijdens de lente van dit jaar met de band ook de studio in : hoe zouden Freddy Mercury en  Queen een moderne popsong interpreteren ? Het idee rijpte en werd een nieuwe uitdaging...Na het screenen van de hitparades en honderden nummers, kwam men uiteindelijk uit bij de pop song ‘Fire in the rain’ van de wereldberoemde Adele...

 Jan en toetsenist Filip De Wilde (2unlimited ) leefden zich samen met de andere leden van de band uit in de studio.  De song kreeg een rock-kleur en een aantal beroemde Queen riffs werden in de cover verwerkt. Het resultaat overtrof  de verwachtingen :  de originele bewerking vertaalt zich in de  gekende extravagante Queen klankkleuren en worden ondersteund door mega voicing lijnen... De Adele song onderging een echte Queen metamorfose en ademt Queen in al haar porieën.

 Deze originele bewerking en een aanrader voor elke Queen fan kan je hieronder kan beluisteren : https://www.youtube.com/watch?v=LX90Vr0WLLk

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief