Ontmoetingen in de bibliotheek van BEERSEL

C21

Ontmoetingen in de bibliotheek van BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Op donderdag 20 oktober om 20u start het nieuwe seizoen ‘Ontmoetingen’ met Alsembergenaar Jo Van Aert, die het verhaal vertelt achter het Beerselse ‘Belgoobier’. Jo Van Aert is van opleiding ingenieur elektro mechanica en baccalaureus in de bedrijfseconomie.

Jo was marketing manager bij Hilti, een producent van gereedschap met het hoofdkantoor in Schaan (Liechtenstein).Het bedrijf is vooral bekend voor zijn boorhamers en telt ongeveer 22000 medewerkers. Jo werkte voor dit bedrijf in België, in Liechtenstein, in Brazilië en tenslotte in de Benelux, telkens voor 4 jaar. Sinds 2002 woont hij terug in Beersel.

In 2007 begon hij met het brouwen van zijn ‘Belgoobier’. Op de vraag waarom, is zijn antwoord: “Het is een combinatie van zaken die me zeer sterk boeien: de techniek van het brouwen (als ingenieur), het  marketingaspect (als marketing manager), en de internationale verkoop van ambachtelijk Belgisch bier.”

Omdat hij niet direct een geschikte locatie vond, brouwde hij eerst in Henegouwen en  daarna in Ichtegem. Vanaf 2014 vond hij een stek in de G. Wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw. Jo van Aert brouwt nog op artisanale wijze. Hij is gespecialiseerd in meergranen bieren (gerst, spelt, tarwe en haver), koud hopping via externe tank (een techniek die vooral toegepast wordt om het aroma van het bier te verhogen) en bio bieren.

Momenteel zijn er 6 soorten Belgoobier, elk met hun eigen karakter waarvan 2 biologisch. Jo Van Aert won met  zijn bieren al verschillende prijzen, zowel in binnen- als buitenland. Wil je  meer uitleg over de geschiedenis en de brouwtechniek van het Belgoobier en er zelf van proeven, dan vind je tijdens deze lezing zeker je gading. De inkom bedraagt 7 euro,1 drank inbegrepen.

De reeks “Ontmoetingen” is een samenwerking van de Bib Beersel met het DAVIDSFONDS, Markant en 11.11.11

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief