BEERSEL Zussen komen op tegen kanker

C21

BEERSEL Zussen komen op tegen kanker

Editiepajot_bart_devill___birtebente
foto Bart Devillé
 

 Het is niet al negatief wat de klok slaat bij de jeugd, integendeel! Meisjes besteden heel wat tijd om er verzorgd en mooi uit te zien: vooral lange haren zijn erg “in”. Maar als het “moet” tonen zij hun goede inborst. Zo hebben Birte en Bente Devillé, 15 en 12 jaar, uit de Beerselse deelgemeente Lot, hun haar laten knippen ten voordele van Kom op tegen Kanker / Thin Pink.  Hun haar werd met zo’n 30 cm ingekort.

Hun motivatie voor deze actie vonden ze in de familie.  De oma van de meisjes heeft borstkanker  gehad net als de mama van het vriendje van Birte. Birte en Bente: “ Wij weten dat de haren belangrijk zijn voor elke vrouw en hopen met deze donatie vrouwen wiens haar verloren gegaan is door chemo, het leven terug wat aangenamer te maken. Er waren al meisjes in de regio die hun haar lieten knippen voor het goede doel en we hopen dat er nog meer zullen komen opdagen“

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne van België. De vzw informeert een zo breed mogelijk publiek over alle aspecten van borstkanker. Think-Pink sensibiliseert vrouwen om regelmatig een borstonderzoek (mammografie) te laten doen en deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek, werft fondsen voor innovatieve onderzoeksprojecten en organiseert zorg en nazorg voor patiënten. Het Geef om Haar Fonds past perfect in dit plaatje. Think-Pink verwezenlijkt haar doelen onder andere via evenementen en campagnes zoals de Race for The Cure in Namen, Antwerpen en Brussel, de Bike for Think-Pink-fietstochten en zoveel meer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief