BEERSEL - Zware vechtpartij na chiro-fuif. Vier agenten gewond

C21

BEERSEL - Zware vechtpartij na chiro-fuif. Vier agenten gewond

3_politielogo_2011_p200
EP

 In de nacht van zaterdag op zondag ontstond na de sluiting van de chiro-fuif in Dworp een massale vechtpartij. Vier politiegenten werden hierbij gewond en zijn tijdelijk werkonbekwaam. Tijdens de fuif waren er eerder al kleine schermutselingen. Die vielen al bij al mee. De samenwerking tussen de organisatoren, de security en de politie verliepen goed.

Omstreeks 4 uur was de fuiftent leeg. Kort hierop kwam het echter tot een ernstige vechtpartij wat verderop in de straat. Twee groepen jongeren van de oud-leiding, die nu niets meer te maken hebben met de chiro kwamen recht tegenover elkaar te staan. De politie was vrij talrijk aanwezig en kwam tussen beide groepen. Maar toen de vechtersbazen zich tegen de politie keerde, liep het echt uit de hand

Het geweld dat tegen de politie werd gebruikt, was ongezien. Een manspersoon aarzelde zelfs niet om een politieman, die een andere vechtersbaas in bedwang hield, op het hoofd te trappen. Met de extra steun van omliggende zones en een paar leden van het interventiekorps van de federale politie kon de politie uiteindelijk de gemoederen bedaren. Toch vielen er raken klappen en vier politiemensen zijn tijdelijk werkonbekwaam.

De politie liet het hier niet bij. Vier personen werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. Na contactname met het parket van Halle-Vilvoorde besliste de magistraat om voor alle aangehoudenen een bevel tot dagvaarding te betekenen. De personen zullen dus binnen een maand voor de correctionele rechtbank verschijnen.

De politie is het parket dankbaar voor haar krachtdadig optreden en hoopt dat een duidelijk signaal is gegeven. Geweld tegen politiemensen is onaanvaardbaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief