BEERSEL - Puur natuur met Calopteryx natuurfotografen en Ingrid Vekemans

C21

BEERSEL - Puur natuur met Calopteryx natuurfotografen en Ingrid Vekemans

Editiepajot_beersel
Ingezonden flyer

Calopteryx organiseert op 17 en 18 december hun tweejaarlijkse fototentoonstelling ‘Puur Natuur’. Zij willen u hun mooiste beelden voorstellen aan de wand maar ook via ‘proshow’ tijdens doorlopende projecties. Op zaterdag hebben zij de topfotografe Ingrid Vekemans uitgenodigd. Zij zal u meevoeren in de creatieve fotografie en ook naar verre oorden. Zij komt uit het Leuvense en was dit jaar laureate op het Natuurfotofestival van Namen. Bovendien heeft ze een zwak voor ‘ons’ Hallerbos.

Zoals voorheen verwelkomt het CC De Meent, Gemeenveldweg 1 in Alsemberg u op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. De presentatie door Ingrid Vekemans is te volgen op zaterdag 17 december om 14 u. Maar ga gerust wat vroeger, dan kan u eerst genieten van de beelden van de enthousiaste fotografen.

De vereniging van Natuurfotografen Calopteryx is ontstaan in 1986. De naam verwijst naar de weidebeekjuffer met als Latijnse naam ‘Calopteryx Splendens’, zo eenvoudig was toen de naamkeuze.

Carine Vanobbergen, lid van Calopteryx: “Onze doelstelling is mensen samen te brengen die, gewapend met een fototoestel, de natuur willen beleven, bestuderen en vooral er van genieten. We trachten de schoonheid en het wonderlijke van de natuur op een milieuverantwoorde manier esthetisch in beeld te brengen. Maandelijks komen we samen om te genieten van elkaars beelden en staan we open voor opbouwende kritiek om onszelf steeds te verbeteren. Nieuwe methodes, technologieën en materialen bespreken en evalueren we in groep.”

 

Marc Provost van Calopteryx: “Iedereen draagt op zijn niveau en domein een steentje bij. De meesten onder ons zijn ook verbonden bij één of andere natuurvereniging. Kennis en specialisatie over ons favoriete onderwerp ‘Natuur’ maakt het fotograferen ervan nog boeiender. Tijdens onze bijeenkomsten kunnen we dan ook terugvallen op de gespecialiseerde kennis van sommigen onder ons en groeit de kennis van iedereen. We beperken ons niet tot een louter didactisch benaderen van de onderwerpen, maar streven naar een esthetische en/of emotionele invalshoek. Beelden met een spontane ‘wauw’ gevoel worden weerhouden voor een volgend evenement.”

Heb je interesse, wil je meer weten, neem dan een kijkje op de site: http://www.calopteryx.be en bezoek zeker de tentoonstelling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief