Weyts mikt op extra Tandartsopleiding

C21

Weyts mikt op extra Tandartsopleiding

Ben_weyts_0
 
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft een bezoek gebracht aan het vernieuwde Fantoomlab van de VUB, waar de nieuwste innovaties in Tandheelkunde toegepast worden. De Vlaamse Regering laat de laatste jaren fors meer studenten starten aan de tandartsopleiding en Weyts mikt daarom op een extra opleiding Tandheelkunde, naast de opleidingen die al bestaan aan de KU Leuven en de UGent. De VUB heeft daarvoor zeker verschillende troeven. “We moeten een pak extra tandartsen opleiden, want anders zullen Vlamingen in de toekomst te lang moeten wachten op een afspraak”, zegt Weyts. “De bestaande opleidingen krijgen extra middelen om al die extra studenten op te vangen, maar daarnaast is er ook nood aan een derde opleiding voor Vlaamse tandartsen”.
 
Vlaanderen kampt met een historische achterstand in het aantal artsen en tandartsen en in de toekomst zullen de zorgnoden alleen maar toenemen. De Vlaamse Regering laat daarom de laatste jaren fors meer studenten starten aan de opleidingen arts en tandarts. Aan het begin van deze regeerperiode konden zo 147 studenten starten aan de opleiding Tandheelkunde, terwijl dat er vanaf volgend academiejaar meer dan 250 zijn: een stijging met meer dan +70 %. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt veel extra geld vrij zodat de bestaande opleidingen Tandheelkunde aan de KU Leuven en de UGent dat ambitieuze groeipad kunnen volgen, maar zelfs dan dreigt de capaciteit van deze twee tandartsopleidingen op limieten te botsen.
 
Weyts mikt daarom op een 3de tandartsopleiding om de capaciteit zo structureel en grondig  op te schalen. In dat kader heeft hij een bezoek gebracht aan het onlangs volledig vernieuwde  Fantoomlab van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Dit gerenommeerde vaardigheidscentrum, voorzien van de nieuwste tandheelkundige toepassingen, is alvast een fantastische troef voor de VUB en een opportuniteit om een extra tandartsopleiding in te richten. Nu al scherpen vele tandartsen er na hun opleiding hun vaardigheden verder aan.
 
“We hebben echt nood aan extra tandartsen”, zegt Weyts. “Die nood speelt in heel Vlaanderen. Zeker bij ons in Vlaams-Brabant is het lang zoeken naar Nederlandstalige artsen. Een extra opleiding in onze provincie zou echt wat soelaas kunnen bieden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief