BEERSEL Soroptimist Club Beersel-Zennevallei toont goed hart

C21

BEERSEL Soroptimist Club Beersel-Zennevallei toont goed hart

Editiepajot_bart_devill___soroptimist_beersel_12
Soroptimist Club Beersel-Zennevallei geeft in samenspraak met schepen Sonia Van Wanseele wat extra warmte aan vrouwen. / Foto Bart Devillé
 

 

Soroptimist Club Beersel-Zennevallei zorgt voor een warm gevoel bij vrouwen in precaire situatie in Beersel. Op het kerstfeestje van het Beerselse OCMW voor gezinnen in armoede kregen 70 vrouwen eerder deze week een warme muts, sjaal en handschoenen overhandigd door Soroptimist Club Beersel-Zennevallei. “In de op het eerste zicht welvarende groene regio onder Brussel is een grote nood aan ondersteuning waar Soroptimist Club Beersel-Zennevallei graag op inspeelt.  "Met de opbrengst van de Argentijnse avond die we begin oktober hebben georganiseerd, hebben we 70 kerstpakketten kunnen samenstellen met mutsen, sjaals en handschoenen die we hebben aangekocht bij een plaatselijke leverancier “ zegt Van der Gught Danielle, programmadirecteur.

"Het doet ons plezier toch een aantal vrouwen in nood in deze kerstperiode wat extra warmte te kunnen bieden. Wij willen ons inzetten voor de vrouwen in onze streek die het moeilijk hebben. Vrouwen denken meestal in de eerste plaats aan hun kinderen. Wij vonden het belangrijk de vrouwen zelf te verwennen." En Danielle Van der Gucht vervolgt: “De gezinnen werden geselecteerd door het Beerselse OCMW waar we graag en goed mee samenwerken. Twee Beerselse schepenen Sonia Van Wanseele en Kristien Vanhaverbeke hebben ons zelfs persoonlijk gesteund door deel te nemen aan onze Argentijnse avond. “ Sinds 1921 is Soroptimist International een wereldwijde stem voor de rechten van vrouwen, met een vertegenwoordiging in internationale organen zoals de Raad van Europa en de Verenigde Naties. Met 54 clubs in België geeft Soroptimist meisjes en vrouwen graag een duwtje in de rug via projecten ,advies en onderwijs. Zo kunnen ze hun eigen toekomst in handen nemen. Sinds haar ontstaan heeft club Beersel-Zennevallei zowel in de streek als wereldwijd  haar steentje bijgedragen, bv door ondersteuning van Horizon, een organisatie in Beersel en St- Genesius-Rode die voorleest bij kinderen die het moeilijker hebben waar Soroptimist elk jaar voor leuke momenten zorgt o.a.door uitstap naar de Zoo van Antwerpen . Ook vzw Zonnestraal te Lennik kreeg steun onder vorm van strijkatelier voor vrouwen. Dit gebeurt telkens in samenwerking met locale organisaties. Soroptimist Club Beersel-Zennevallei is een zeer actieve club waarvan de leden eens per maand vergaderen in het Kasteel van Huizingen waar thema’s voor hulp en fondsenwerving aan bod komen.

Info of kandidaat lid? Stuur uw vraag naar secretaris.beersel-zennevallei@soroptimist.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief