BEERSEL Sabine Sulmon stelt tentoon bij Greta Leire

C21

BEERSEL Sabine Sulmon stelt tentoon bij Greta Leire

Editiepajot_bart_devill___kunsttentoonstelling18
Foto Leen Breda
 

 Nieuw in Beersel en voor langer dan vandaag….. Vorige zomer kocht Greta Leire het huis van schilderes Nora Theys, toch een kunstenares met naam in Beersel. En er wordt in eenzelfde richting gekeken.  Deze maand organiseert Greta Leire de eerste expo van schilderwerken van Sabine Sulmon, vernissage op 21 maart en verder open op 22 en 24 maart. Dit op het adres Sanatoriumstraat 254 Alsemberg.

En ergens blijkt het of “het toch zo moest zijn”…… Greta vertelt het zelf: “Ik heb meer dan 30 jaar in Buizingen gewoond en een 5-tal jaren geleden kwam ik op bezoek in de woonst waar ik vorig jaar in augustus introk. De toenmalige bewoonster en kunstenares Nora Theys had me uitgenodigd omdat ik haar gefeliciteerd had met haar prachtige schilderijen (portretten) in de Brusselse Metro Madou. Ik kreeg toen aha gevoel maar kon nooit vermoeden dat ik er ooit ging wonen uiteraard.” En nu organiseert zij hier een eerste tentoonstelling? “Dit is eerste tentoonstelling. Bij de aankoop van dit huis voelde ik dat het me a.h.w. uitnodigde om buiten een nest ook een plek te creëren waar kunst voor verbinding en vreugde ging zorgen. Na een half jaar renovatie is het moment gekomen om de deuren wijd open te zetten. Sabine Sulmon is een goede vriendin die volop met haar artistieke « coming out » bezig is. “ Wat meer over de kunstenares…..Zij woont en werkt in Avelgem. Als twintiger ontdekte zij haar passie voor kunst en begon ze met het volgen van uiteenlopende opleidingen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Kortrijk.

In de loop der tijd ontwikkelde ze haar talenten en kwam een geheel eigen beeldtaal tot stand Haar unieke visie op artistieke creatie kwam ten volle tot uiting in haar geabstraheerde zelfportretten die ze door middel van een onderzoekende collagetechniek vorm gaf. En het bleef in goede richting gaan. Zo herontdekte zij in 2022 de mogelijkheden en vrijheid van de schilderkunst. En op deze tentoonstelling zal men het resultaat al kunnen bewonderen……. Donderdag 21/3 van 15 tot 21u vernissage, vrijdag 22/3 11-20u en zondag 24/3 van 14 tot 17u. En hier blijft het niet bij. Greta Leire: “Het is de bedoeling om later in de lente of in najaar een tentoonstelling beeldhouwwerken en keramiek te organiseren. De data worden weldra geprikt. Verder wil ik ook poëzie momenten organiseren. En ik sta open voor andere ideeën die waarschijnlijk op organische wijze gaan groeien. “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief