REGIO - Provincie investeert fors in duurzame mobiliteit voor scholen en gemeenten

C21

REGIO - Provincie investeert fors in duurzame mobiliteit voor scholen en gemeenten

Editiepajot_ingezonden_mobiliteit_vlaams_brabant

De provincie Vlaams-Brabant moedigt duurzame verplaatsingen aan. Daarvoor gaf ze vorig jaar in totaal 2.646.753,28 euro subsidies aan gemeenten en scholen. 

Dr. Mobi helpt scholen - De provincie Vlaams-Brabant gaf aan 35 scholen uit 21 gemeenten in totaal 123.986,17 euro subsidies voor hun mobiliteitsprojecten. De scholen krijgen hulp van Dr. Mobi om de projecten verder uit te voeren.

 

‘De financiële middelen laten we samengaan met advies op maat van de school om de verkeerssituatie aan de schoolpoort te verbeteren. Door praktijkgerichte verkeerslessen en sensibilisatieacties kiezen ouders en leerlingen vaker voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

 

De subsidies werden gegeven aan 35 scholen uit Boortmeerbeek, Haacht, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kortenberg, Lennik, Leuven, Merchtem, Opwijk, Roosdaal, Rotselaar, Steenokkerzeel, Tervuren, Tienen, Vilvoorde, Wemmel, Zemst en Zoutleeuw

 

Fietsfonds zorgt voor nieuwe fietspaden in gemeenten - De provincie Vlaams-Brabant kende in totaal 2.241.329,92 euro subsidies toe aan 19 fietsinfrastructuurprojecten in 16 gemeenten: Affligem, Bierbeek, Dilbeek, Geetbets, Holsbeek, Kampenhout, Leuven, Sint-Pieters-Leeuw, Asse, Bekkevoort, Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter, Oud-Heverlee, Scherpenheuvel-Zichem.

Gemeenten kunnen bij de provincie subsidies aanvragen voor fietsinfrastructuur die ze verbeteren of aanleggen op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk.

 

‘Op die manier willen we de realisatie van kwalitatieve infrastructuur op het gemeente-overschrijdend fietsnetwerk aanmoedigen’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

 

De subsidies bedragen 80% van de kostprijs van het project, waarvan 40% betaald wordt door Vlaanderen en 40% door de provincie.

In totaal werd er 20,1 km fietsinfrastructuur aangelegd en werden er startsubsidies gegeven voor werken aan ruim 10 km fietsinfrastructuur. 


Subsidies voor infrastructuur in scholenomgevingen en op schoolroutes - De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies voor infrastructuurwerken in schoolomgevingen die verplaatsingen te voet of met de fiets aanmoedigen. Vorig jaar gaf de provincie hiervoor in totaal

101.437 euro aan subsidies.

 

‘Met dit geld kunnen scholen bijvoorbeeld een veilige oversteekplaats aanleggen, een voetweg heropenen of opwaarderen, een voetgangerszone inrichten, een fietsenstalling voorzien of een schoolstraat inrichten. Waardevolle initiatieven om schoolroutes en schoolomgevingen veiliger te maken’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Er werden subsidies gegeven aan De Bremberg Diest, Broederschool Groot-Bijgaarden, gemeentelijke Basisschool De Gobbel Holsbeek, Basisschool Dol-fijn Rillaar, Basischool De Key Lennik.

 

Meer informatie: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zE9eMPNO59k0.kDOhcBOaop3E

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief