REGIO - 100ste Ronde internationale smaakmaker voor wielerbestemming Vlaanderen

C21

REGIO - 100ste Ronde internationale smaakmaker voor wielerbestemming Vlaanderen

Ronde_van_vlaanderen
EP

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft, samen met Toerisme Vlaanderen en Flanders Classics, op Brussels Airport het startschot gegeven voor de internationale promotiecampagne voor de 100ste Ronde van Vlaanderen én voor Vlaanderen als wielerbestemming. Flanders Classics stelde meteen ook het parcours en het concept van de 100ste editie van Vlaanderens Mooiste voor.

Op 3 april 2016 rijdt de 100ste Ronde van Vlaanderen door het land. De bekendste wielerklassieker wordt het internationale uithangbord voor wielerbestemming Vlaanderen. Toerisme Vlaanderen, Flanders Classics en Brussels Airport slaan daarvoor de handen in elkaar. Een deel van Pier B op Brussels Airport kreeg een Vlaams wielerjasje aangemeten: tot mei 2016 worden alle reizigers uit niet-Schengen-landen er verwelkomd door Vlaanderens Mooiste.
Weyts: “Onze wielercultuur is een fantastische troef, die ik internationaal in de kijker wil zetten. Van bij hun aankomst worden bezoekers uit de hele wereld ondergedompeld in het wielrennen”.
Ongeveer 1,6 miljoen bezoekers zullen het promotieparcours op Brussels Airport passeren tussen december en mei. Onder hen naar schatting 500.000 reizigers uit Groot-Brittannië, Ierland en de Verenigde Staten – belangrijke toeristische markten die warmlopen voor onze wielercultuur.
Flanders Classics stelde op Brussels Airport meteen ook het parcours van de 100ste Ronde voor. De verjaardagseditie van de Ronde zal de schijnwerpers richten op de ‘helden van de ronde’. Koersdirecteur Wim Van Herreweghe: “Flanders Classics nodigt alle renners die tijdens de vorige 99 edities op het podium van de Ronde stonden, uit voor deze 100ste jubileumeditie. Zij hebben met hun bloed, zweet en tranen de Ronde gemaakt tot de koers die ze vandaag is: de hoogmis van het Vlaamse wielerjaar. Dat verdient een eerbetoon”.  
De 100ste Ronde van Vlaanderen heeft nog een verrassing in petto met de ‘Ronde100 Fan Ride’. 100 wielerfanaten zullen op 3 april even voor de profs – dus in de ambiance van de wedstrijd – de laatste 100 km van de Ronde kunnen rijden op het parcours. Toerisme Vlaanderen bouwt rond de Ronde100 een mediacampagne voor Vlaanderen als wielerbestemming in 12 buitenlandse markten. Met medewerking van Flanders Classics wordt een internationale wedstrijd gelanceerd waarmee 28 buitenlanders een plekje in het Fan-Peloton kunnen winnen, als orgelpunt van een vijfdaagse fietsvakantie in Vlaanderen.   
“Vlaanderen is koers, en koers is Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland kunnen hier het hele jaar genieten van de authentieke Ronde-ervaring. Het parcours ligt er, de routes zijn er, en er is in de voorbije jaren via Toerisme Vlaanderen 3 miljoen euro geïnvesteerd in Vlaanderen als wielerbestemming. We willen de jarige Ronde nu maximaal gebruiken als hefboom om internationale fietstoeristen te verleiden tot een bezoekje aan Vlaanderen”.
De Ronde van Vlaanderen is internationaal de meest bekende en meest bekeken wielerwedstrijd van Vlaanderen. Gemiddeld staan 800 000 tot 900 000 toeschouwers langs het parcours, en wereldwijd zien 160 miljoen mensen beelden van de wedstrijd. Ook de economische return tijdens het Ronde-weekend is niet min, met minstens 50 000 overnachtingen en 14 miljoen euro bestedingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief